08 Dsc 3730 Rogla 2017

kozmične, galaktične, planetarno-zvezdne iniciacije
za čas naglih sprememb, ravnovesje, pospešen
duhovni samorazvoj, radost in blagostanje

Vabljeni na Veduna iniciacije vsako drugo soboto v mescu.

 

Živimo v času velikih sprememb novega tisočletja. A ne le tehnoloških sprememb in novosti, temveč predvsem duhovnih z novimi vrednotami in tudi obujenimi modrostmi davnih posvečencev velikih skrivnosti življenja. Živimo v inteligentnem vesolju ali drugače: Inteligenca vesolja nas določa, oblikuje, vzdržuje… To so prav dobro vedeli modre žene in možje vseh velikih civilizacij našega planeta. A zahodni svet belcev je številna velika znanja že davno pozabil, prezrl ali izgnal iz svojega vsakdana. Toda planetarni predniki so bili v duhovnem smislu mnogo modrejši, kot smo mi danes. Le z naravo, Zemljo in vesoljem uglašene kulture povezovanje z vesoljem in kozmične iniciacije še dandanes s pridom uporabljajo.

 

Z izkušanjem in doživljanjem večdimenzionalne resničnosti (ne le 3. dimenzionalnega fizičnega sveta), pa Veduna kozmične in galaktične ter planetarne iniciacije (vsako leto en cikel po 8. tečajev!) ponujajo dragoceno pomoč v razreševanju življenjskih zapletov in neznank. Iniciacije nudijo ljudem tudi močno energijsko podporo. Človek je čudo, je menil staroegipčanski mojster Hermes Trismegistos ali »Trikrat Prerojeni«. Ljudje smo brezmejni! Vedno gremo lahko še korak naprej, dlje, še višje, še širšeV boljše in bolj srčno ter vse bolj plemenito dojemanje in odzivanje. Da bi svet zazvenel ubranejše!

Kozmične iniciacije so v mitih in legendah prisotne že tisočletja, vse od zlate dobe starega Egipta, mitične Lemurije in Atlantide ter obdobja indijskih ved dalje. Namenjene so namreč hitremu ozaveščanju in popravljanju napak, (samo)urejanju in (samo)zdravljenju, širjenju zavesti ali duha, prebujanju človekovih spečih sposobnosti in talentov, harmoniziranju odnosov, odpravljanju različnih življenjskih težav, preseganju zamejitev in ozkosti uma, razpiranju sočutnega srca, povezovanju zavesti z nadzavestjo in podzavestjo ter jasnejšemu prepoznavanju Resnice in vzpostavljanju iskrene resnicoljubnosti.

V prvi vrsti pa gradijo podpirajočo vsepovezanost, brez katere se pred stoletji ni odvijalo nič pomembnega. Tudi priprošnje in obredovanja, namenjena uglaševanju življenja, polnina zavedanja in prevajanje vseprisotne kozmične Univerzalne življenjske energije v fizični svet, bi bilo brez povezovanja duha z zemeljskim in kozmičnim nemogoča. Današnja duhovnost je vez z Univerzumom ali vesoljem, zvezdami in planeti, žal že  izgubila, s tem pa tudi veliko mero svoje učinkovitosti in moči.

Vesolje je simfonija frekvenc. Vse, kar vibrira ali valuje, pa je mogoče prepoznati tudi kot zvok – slišni ali neslišni in kot Izvorni ali božanski vse prežemajoči logos Univerzuma.

Veduna energijsko-zvočne »kirurgije«, kozmično-galaktične in planetarne iniciacije in spontani kanalizirani zvoki ansambla vedun, tvorijo izjemno trojno pomoč, veliko duhovno in energijsko urejajočo moč uglaševanja ali vzpostavljanja ravnovesja.

Vse troje sodi med redkosti, izjemnosti in posebnosti katedre Veduna tudi v svetovnem merilu. Medija Mirit in sin Tine te inicijacijske darove, ki so se Mirit vzpostavili po trajnem prehodu v bretarijanstvo (v življenje ob kozmični hrani), prevajata in podarjata ljudemza osebno in planetarno evolucijo, blažitev težav in lahkotnejše bivanje. Vsaka iniciacija (vsak tečaj) vibrira ali zveni in podpira z drugačno vibracijsko kvaliteto. Tečaji z iniciacijami se odvijajo na različne življenjske teme ter pospešeno oblikujejo uglašenost in sočutje do vseh bitij in oblik življenja. Gradijo človekovo izpolnjenost in celovitost, razpirajo neizmerno ustvarjalnost ter prebujajo vse bolj jasno zaznavanje in zavedanje ter pritegujejo pomembne uvide in ideje. Vzpostavljajo torej tudi sposobnosti spontanega terapevtskega  kanaliziranja in medijstva.

Na vsaki iniciaciji udeleženci prejmejo tudi zvočne ključe (kode) za delo na sebi.

 

1) Kozmične iniciacije 

I. SEVERNI VENEC (Corona Borealis) / Uvodno razkrivanje utvar iluzornega sveta
II. ARKTURIUS/ Očiščevanje celičnega spomina
III. SEVERNICA / Čiščenje rušilnih čustev in misli
IV. PLEJADE /  Usidravanje sočutne srčnosti in brezpogojne ljubeznivosti
V. VEGA / Ustvarjalno odpiranje naravi, lepoti, harmoniji in skladnosti
VI. BETELGEZA (Orion) / Povezovanje s pozornostjo duše in »dogovori duš«
VII. RIGEL (Orion) / Usklajevanje nasprotij, duha in materije v celoto
VIII. SIRIUS / Odpiranje vrat ali portala kozmični modrosti in prebujeni zavesti

2) Galaktične iniciacije 

  I.  KRION / Vzpostavljanje brezpogojne ljubezni duše in metačloveka brez zamejitev
II. GALAKTIČNO SREDIŠČE IN ANTISREDIŠČE / Uglaševanje z izvorno popolnostjo in 9‑dimenzionalno zavestjo resničnosti ter povezovanje nasprotij in odnosov v celoto
III. VELIKA MEDVEDKA / Osredinjanje mnogorazsežnostne zavesti in preseganje linearnega uma ter časa
IV. ANDROMEDA / V nove možnosti in priložnosti s preseganjem zataknjenosti v kulturne in družinske vzorce
V. ALDEBARAN / Vzpostavljanje zavesti obilja in razkošja vsepovezanosti ter ustvarjalnosti
VI. LABOD / Milost in Milina Resnice ter lepote in izzivi iskrenosti
VII. DVOJČKA / Zdravljenje ločenosti in razdvojenosti ter duše dvojčice
VIII. ZMAJ / KOZMIČNA KAČA ali KAČENOSEC / Zdravljenje in odkrivanje krogotoka življenja in smrti, usodnih in astroloških danosti (karme) ter nesmrtna zavest

3) Planetarno-zvezdne iniciacije 

  I. Planetarna iniciacija – ZEMLJA / Življenje v fizičnem svetu
II. Planetarna iniciacija – LUNA in SONCE / Čiščenje čustev in misli
III. Planetarna iniciacija – SATURN / Poduk bolečine in sreče
IV. Planetarna iniciacija – MERKUR / Vzpostavljanje različni
V. Planetarna iniciacija – VENERA / Učenje zemeljske in kozmične ljubezni
VI. Planetarna iniciacija – MARS / Transformacija bojevitosti v osebno moč
VII. Planetarna iniciacija – NEPTUN in PLUTON / Aktiviranje duhovnih darov celovitosti, ekstatičnosti, sočutja in ustvarjalnosti
VIII. Planetarna iniciacija – URAN / Lahkotneje v spremembe
IX. Planetarna iniciacija – JUPITER / Cilj – radost in obilje

Kozmične iniciacije

 

I. Kozmična iniciacija – SEVERNI VENEC (CORONA BOREALIS) / UVODNO RAZKRIVANJE UTVAR ILUZORNEGA SVETA

 

S prvo uvodno iniciacijo zavest in etrska telesa pripravimo na sprejem visoko-frekvenčnih kozmičnih iniciacij, frekvenčno vedno višjih in vse prodornejših; ni važno, kakšno duhovno pot imamo za seboj, vedno lahko stopimo še stopničko »naprej, širše ali višje«, s čimer življenje postane lahkotnejše in pestrejše. Od nas je odvisno, kolikšno količino darov in milosti bomo prejeli in ali bomo življenjska dogajanja, tudi tista neljuba, sprejeli in tudi prelili ter spremenili v bogato duhovno izkustvo, kar se nam zmeraj dobro obrestuje. Izbor je naš. Bolj ko se prepuščamo energijskim tokovom z Neba, več dobivamo.

Z iniciacijo Severnega venca zavestno stopimo v cikel podpirajočih kozmičnih iniciacij in pričnemo OZAVEŠČATI ILUZORNOST SVETA DVOJNOSTI (torej NERESNIČNO, LAŽNE SAMOPODOBE in drugo nepotrebno). Pričnejo se nam razjasnjevati utvare in SLEPILA MOČI EGA, nadziranja, samopomembnosti … Z ozaveščanjem le-teh se pričnemo osvobajati ovirajočega balasta, zato vse jasneje vidimo RESNICO bivanja ter lažje razgrajujemo tisto, kar nas blokira v duhovnem razvoju in vsakodnevnem življenju. Ob tej iniciaciji, pa tudi ob vsaki sledeči, spoznavamo KOZMIČNO–ZEMELJSKO DOKTRINO BIVANJA. Poglobimo se v Bitnost življenja in v nevidne in neslišne kvalitete vibracijsko-žarkovne strukture ali v prejo kozmičnih valovanj, ki snujejo snovni in nesnovni ali duhovni svet ter jih brez prestanka vzdržujejo.

 

II. Kozmična iniciacija ARKTURIUS / OČIŠČEVANJE CELIČNEGA SPOMINA

 

Iniciacija vodi skozi energije t. i. Božanske Ljubezni in prebuja v ljudeh UPANJE IN ZAUPANJE V ŽIVLJENJE ter izničuje brezup. Strukturiranost tekočin v celicah postaja vse bolj urejena (kot tekoči kristali) in skladnejša z vkodiranimi kozmičnimi signali in načrti (DNK), ki jih sprejemajo v celični spomin naši beljakovinski celični receptorji (po prof. dr. Brucu Liptonu s Stanfordske univerze in Michaelu Jacquelinu s Sorbonske univerze). Tako lahko bolje sprejemamo univerzalne vibracije ŽIVLJENJSKE ENERGIJE skozi naša telesa in zavest; še širše lahko odpremo SRČNO ČAKRO in stoletja blokirana ženska načela (ali ESENCE DUHA, KOZMIČNEGA IN INTUITIVNEGA). Vse to tako v ženskah kot v moških, da bi čim hitreje in čim lažje presegli svojo enoličnost in raz-dvojenost ter dosegli enovito celostnost. Ta iniciacija podpira nagel duhovni razvoj, še posebej pa očiščuje in krepi EMOCIONALNO IN MENTALNO TELO (misli, čustva, intuicijo, telepatsko sporazumevanje med različnimi ravnmi bitja in svetovi). Kozmična iniciacija Arkturiusa globoko in močno RAZGRAJUJE STRAHOVE, zaskrbljenost ter druge boleče in RUŠILNE ENERGIJSKE ODTISE (blokade) iz celičnega spomina.

 

III. Kozmična iniciacija – SEVERNICA / ČIŠČENJE RUŠILNIH ČUSTEV IN MISLI

 

Tretja izredno pomembna iniciacija je namenjena RAZGRAJEVANJU V NEZAVEDNO ali v podzavest globoko potisnjenih bolečih in rušilnih čustev, kar je nadvse pomembno. Aktivira se OSEBNI DIH, čigar ritem je le nam lasten, saj smo unikatna bitja. Z iniciacijo dvigujemo iz nezavednega TRAVMATIČNE ODTISE OBČUTKOV IN MISLI ter osvobajamo potisnjeno bolečino iz podzavesti, s tem pa razgrajujemo ENERGIJSKE BLOKADE v telesih. Če tega ne storimo, bomo ponovno (po zakonih resonance ali sozvenenja) pritegovali k sebi podobno boleče izkušnje in trpljenje ter celo bolezni, ki jih te travme in blokade povzročajo. Z vse zavestnejšim odstranjevanjem energijskih odtisov blokad, omogočamo tudi neoviran pretok vseprisotne Univerzalne življenjske energije skozi vse ravni zavesti in bitja. Razgrajujemo torej uničujoča čustva, kot so strah, jeza, zavist, ljubosumje, žalost … Tovrstna neljubezniva čustva gradijo težko prebojne zidove na poti do sreče.

Vibracije Severnice nam pomagajo odkriti naš OSEBNI ŽIVLJENJSKI DIH, RITEM ALI KOMPAS, kar omogoča razreševanje tistih nezaželenih emocij, ki se po zakonitosti »enako z enakim« običajno znova in znova vračajo in nam povzročajo številne težave. Ta iniciacija nam pomaga, da lažje OZAVESTIMO trenutne življenjske LEKCIJE in načine odzivanj na vse, kar se nam dogaja, tako dobro kot slabo, duhovno zrelo kot tudi nezrelo ali nezadostno ljubeznivo. S pomočjo kozmičnih iniciacij lažje najdemo pot do RADOSTI IN BLAGOSTANJA, ki temeljijo na sočutju in brezpogojni ljubezni. Tako pripravljamo prostor za svetlejše občutke in odzive ter srečo, v naš vsakdan pa pritegujemo LAHKOTNEJŠE dogajanje in bolj HARMONIČNE ODNOSE. Vendar se moramo najprej rešiti uničujočih in ovirajočih občutkov in misli.

 

IV. Kozmična iniciacija – PLEJADE / USIDRAVANJE SOČUTNE SRČNOSTI IN BREZPOGOJNE LJUBEZNIVOSTI

 

Iniciacija Mojstrov Plejad je ena najlepših iniciacij. Močno širi in ODPIRA SRČNO SREDIŠČE (čakro) ter RAZŠIRJA ZAVEST na raven BREZPOGOJNE LJUBEZNI DUŠE, ki jo tako vztrajno iščemo vse življenje in hrepenimo po njej ter ima močan urejajoč učinek na življenje ljudi. Zato je iniciacija Plejad hkrati tudi ena najpomembnejših iniciacij. Z njo se pričenja razvijati tesnejša in jasnejša VEZ S SRCEM IN DUŠO ter z brezčasno kozmično modrostjo ali informativnim kozmičnim Poljem (AKAŠO). Vse kozmične iniciacije skupaj pripravljajo naša subtilna telesa za SPREJEM BREZPOGOJNE LJUBEZNI DUŠE, ki jo imenujemo tudi Kristusova ali Budina, KOZMIČNA ALI PREBUJENA ZAVEST, pa Lalajeva ali Vakantankina … Bolj ko nam uspeva delovati ljubeznivo in sočutno do vseh bitij, narave in Zemlje, bolj si odpiramo pot v boljše oziroma popolnejše. Kopamo se in se krepimo v ljubezni ‒ lepilu duha in telesa, Univerzuma in Zemlje, kar vodi v vsepolno TIŠINO. V LASTNO OSREDIŠČENOST. Podobno so pred stoletji in tisočletji tudi naši davni predniki v iniciacijskih obredjih častili 7. sestric Plejad in njihovih kvalitet ter se uglaševali z njimi. Vsidravanje srčnosti in brezpogojne ljubezni je večni moto človekovih iskanj ter glavni namen in pomen življenja.

 

V. Kozmična iniciacija – VEGA / USTVARJALNO ODPIRANJE NARAVI, LEPOTI, HARMONIJI IN SKLADNOSTI

 

S pomočjo iniciacije Vege še hitreje razvijamo božansko sočutno zavedanje in »TELO SOČUTJA«, ki iniciante uglašuje s celoto in etrskim »telesom ljubezni«. Njene vibracije pospešujejo razvoj in poenotenje obeh teles v neločljivo nedeljivo celoto, zato so kažipot v doživljanje sozvočja harmonije obeh, ki se razkazujeta tudi v BLAGOZVOČJU IN LEPOTI harmonije ali uglašenosti. Vega nakazuje pot v ustvarjalno iskanje in iniciante povezuje s še nerazkritimi esencami LASTNE BITI. V subtilnih (etrskih, avričnih) telesih nastajajo pomembne spremembe, ki močno pospešujejo duhovni razvoj vsakogar. Tako lažje zapustimo trdovratne in ovirajoče občutke, manke in preživetvene strahove. Spoznamo, da je za vse vedno poskrbljeno, če imamo v duši mir. Vselej nam življenje nameni prav vse, kar potrebujemo. Le naučiti se velja ODPIRATI OBILJU snovnega in nesnovnega, blagostanju duha in telesa.

 

VI. Kozmična iniciacija – BETELGEZA (ORION) / POVEZOVANJE S POZORNOSTJO DUŠE IN »DOGOVORI DUŠ«

 

Orionova iniciacija nas povezuje z ljubečimi ravnmi duše VSEPOVEZANE ZAVESTI. V preteklosti je bila iniciacija Oriona v različnih kulturah prav tako izredno pomembna, še zlasti v obredjih blagostanja in V OBSMRTNIH svečanostih, ko so se živi poslavljali od duš umrlih in z njihovimi esencami (energijskimi odtisi) vzpostavljali nesnovne in brezčasne duhovne vezi. Iniciacija Betelgeze omogoča KVANTNE SKOKE DUHOVNE PREOBRAZBE NA RAVEN POZORNOSTI DUŠE. Mojstrske visoke vibracije nas pričnejo voditi skozi univerzalno sočutje duše in v preobrazbo subtilnih (etrskih) teles, kar nam omogoča tudi pozornejše dojemanje izkustev v snovnem in nesnovnem svetu duha ali višjih ravni zavesti, posredno pa tudi v vsakodnevnem življenju in ustvarjanju. Naša DUŠA (DUH, ZAVEST) »pomni ali ve vse«, pravi starosvetna modrost. Je naša asistentka in vodnica skozi labirinte življenja. Velja se tesneje in jasneje povezati z njo in se povsem prepustiti njenemu vodstvu. Vse znanje in odgovore, ki jih potrebujemo, na ravneh duše tako ali tako že poznamo. Le razkriti morda še ne znamo njenih »mikročipov vsevednosti«. Iniciacija Betelgeza nam prične razkrivati tudi t. i. »DOGOVORE DUŠ« pred utelesitvijo in nam omogoča prepoznavati čemu nas posamezni ljudje in odnosi pritegujejo ali odbijajo ter zakaj se dogajajo »ljubezni na prvi pogled«.

 

VII. Kozmična iniciacija – RIGEL (ORION) / USKLAJEVANJE NASPROTIJ, DUHA IN MATERIJE V CELOTO

 

Druga Orionova iniciacija olajšuje razumevanje boleče razdvojenosti in LOČENOSTI (predvsem od božanskega Vira življenja) ter od lastne prvobitne in neizkrivljene biti ali duše; od pestrosti MNOGORAZSEŽNOSTNE ZAVESTI in bivanjskosti. Ta iniciacija pospešuje POVEZOVANJE navideznih nasprotij duha in materije v nedeljivo, ki z njo postajajo dopolnjujoči delčki celote in ne več nezaželeno nasprotje boleče ločenosti. Na ta način razvijamo svetost ali ZAVESTNO SOZVENENJE MATERIJE IN DUHA, pa tudi moških in ženskih esenc življenja v sozvenenju. Nove izkušnje nakazujejo pot v uglašeno CELOVITOST in prevrednotenje duha in materije, materialnega in duhovnega, v dopolnjevanje obojega v svetost tuzemeljske izkušnje in v prepoznavanje lastnega ŽIVLJENJSKEGA POSLANSTVA. Na preizkušnji sta tudi naš zavedni in nezavedni um, dojemanje in zavedanje, INTUICIJA IN »RAZMIŠLJANJE«, prepoznavanje in celostno učenje onkraj mišljenja, ko nekaj preprosto VEMO. S pomočjo te iniciacije in njenega učenja presegamo zgolj zemeljsko (3-dimezionalno) in vstopamo v BREZČASNO IN BREZMEJNO ali božansko. Ena izmed temeljnih človekovih nalog je prav povezovanje navideznih nasprotij v ubrano celoto. Tako se vračamo Domov – V DOM DUŠE.

 

VIII. Kozmična iniciacija – SIRIUS / ODPIRANJE VRAT ALI PORTALA KOZMIČNI MODROSTI IN PREBUJENI ZAVESTI

 

Sirijanska iniciacija je zadnja od osmih kozmičnih iniciacij in odpira vrata dotekanju kozmične (BOŽANSKE, DUŠNE) MODROSTI. Gradi široka vrata ali portal v PREBUJENO ZAVEST, zato je  izjemnega pomena v duhovnih iskanjih tako davnih prednikov kot tudi nas sodobnikov. Starodavno znanje nam zopet prihaja naproti kot POMOČ ZA BOLJŠI JUTRI, MIR IN SREČNO (SO)BIVANJE. V predhodnih iniciacijskih darovih se prebujajo predvsem zatrte prilagodljive ženske esence, ki se sedaj uravnovešajo z moško vitalno in spiritualno vibracijo v novo sožitje, kar nam omogoča vzpostavitev RAVNOTEŽJA obeh polarnih energij. Vse življenje v sebi razgaljamo in uglašujemo ŽENSKO-MOŠKO POLARNOST. Ko je čas ali bolje, ko je zavest za to zrela, lahko vzpostavimo tudi ANDROGINO (BREZSPOLNO) ČUTNO UMIRJENO POPOLNOST ali celovitost obeh esenc v sebi in na vseh ravneh zavesti hkrati. Nasprotja nas ne bodo več boleče privlačila. Zagospodaril bo MIR. Blagozvočno sozvenenje navideznih nasprotij nas vedno osrečuje, umirja in navdihuje. Brez tega običajno brezglavo iščemo drugi pol (ali spol) in se izgubljamo v kaosu navideznih in neuglašenih nasprotij in privlačnosti.

Frekvence, darovi in spoznanja tako imenovane Kristusove, Šivine, Vakantankine, Budine, Lalajeve ali (slovanske) Perunove zavesti končno začno zasedati svoje mesto v mozaični celostni podobi življenja. Pomagajo nam, da lahko temeljiteje prisluhnemo in tudi (IZ)SLIŠIMO vseprežemajoče kozmične (ali božanske) »INFORMACIJE« oziroma energijske odtise dogajanj v akaši ali v kvantnem Polju. Pričnemo poslušati skozi čas in prostor, brezčasje in brezprostorje. Pričnemo sprejemati UVIDE, ki se nanašajo tako na sedanjost in preteklost, kot tudi na prihodnost. Govorimo O VSEZAZNAVNOSTI, O VSEVEDNOSTI, O VSEVIDNOSTI IN VSESLUŠNOSTI. O sposobnostih medijstva. Iz ravni celovitosti se nam razjasnjujejo nameni dogajanj. Širimo se lahko tudi na ravni (zavesti) onkraj časa in tridimenzionalnega prostora ter linearnega uma. Iniciacijo zaokrožuje DEVETDIMENZIONALNA razsvetljena kozmična zavest in številni izjemni darovi brezpogojne ljubezni duše, ki jih občutimo na vseh ravneh bitja in dojemanja ter na vseh ravneh resničnosti, ki jih človek zmore zaznavati.

Galaktične iniciacije

 

I. Galaktična iniciacija – KRION / Vzpostavljanje brezpogojne ljubezeni duše in meta človeka brez zamejitev

 

»Ne razmišljaj kot človek zamejenega uma, temveč glej svet kot brezmejna duša (duh)«, se glasi moto vibracijskih darov Kriona. Visokofrekvenčno (zvočno) valovanje te iniciacije pospešeno širi zavest in zdravi duha (posredno pa tudi fizično telo). Širjenje zavesti vedno učinkuje blagodejno, predvsem pa nam ODSTIRA JASNEJŠE VPOGLEDE v trenutno življenjsko problematiko. Svet in življenjsko dogajanje z vsako razširitvijo (in iniciacijo) nato VIDIMO DRUGAČE. NAŠA ZAVEST JE VENDAR BREZMEJNA! Z njo lahko dosegamo naravnost pravljične ter težko dojemljive in z besedami neopisljive svetove duha ter mnogodimenzionalne stvarnosti. Vedno zmoremo doseči še več in še boljše! Iz širše perspektive tudi vse razumemo bolj prav (globlje ali širše). Na ta način odkrivamo tudi svoje SPEČE SPOSOBNOSTI in talente.  Postajamo »meta galaktični človek« brez običajnih priučenih zamejitev; ČLOVEK NOVE DOBE, MIRU IN SOČUTJA. Z duhovnim razvojem bomo vse bližje življenjskemu cilju ‒ to je prebujeni ali RAZSVETLJENI KOZMIČNI ZAVESTI (v okviru galaktično-zemeljske paradigme), ki jo lahko postopoma dosežemo še v času življenja v fizičnem svetu.

S pomočjo brezčasne modrosti naših planetarnih prednikov se tudi dandanes lahko zavestno pospešeno vzpenjamo V VSE VIŠJE SVETOVE DIMENZIONALNE RESNIČNOSTI. Vódeni smo skozi portale časa in prostora na ravni ONKRAJ snovnega in otipljivega, vidnega in slišnega. Živimo v času naglega spreminjanja vsega po vsem svetu; v času pospešene preobrazbe in SKOKOVITEGA BUJENJA ZAVESTI ter povezovanja s še neznanimi širjavami uma in bivanja. Žal polovica človeštva blokira svoj duhovni razvoj, zato so razlike med nami vse večje in trkamo drug z drugim ali drug v drugega in se nam zdi, da govorimo povsem druge jezike (pa saj jih!). Skozi portale zavesti dosegamo VEČNO MODROST, ki je za vse ljudi in za vse čase enaka. Zato tečaj galaktične iniciacije Krion še širše razkriva ZAKONITOSTI BREZPOGOJNE LJUBEZNI DUŠE, ki je ključ za razkošnost brezmejnega.

 

II. Galaktična iniciacija – GALAKTIČNO SREDIŠČE IN ANTISREDIŠČE / Uglaševanje v izvorno popolnost in 9‑dimenzionalno zavest resničnosti ter povezovanje nasprotij in odnosov v celoto

 

Frekvence in vibracije ter kvalitete zvočnega valovanja Galaktičnega Središča sodijo med tiste prabitne danosti, ki nas uglašujejo z zemeljskimi in kozmičnimi zakonitostmi ter IZVORNO POPOLNOSTJO. Iniciacija v udeležencih še jasneje prebuja zavedanje bivanjskih ciljev in NAMENOV ŽIVLJENJSKIH PREIZKUŠENJ, tudi bolečine, bolezni in trpljenja. Iniciante uglašuje z esencami Univerzalne INTELIGENCE ŽIVLJENJA, z Logoidno Idejo celostnosti, po ljudsko ‒ z Božanskim Načrtom. V svoji biti smo in ŽELIMO BITI CELOVITI IN DOVRŠENI in brez duhovnih ali telesnih popačenj in hib.

Smo sozvočje neštetih vibracijskih kvalitet ali svetov. Ko ubrano zazvenimo V SOZVOČJU S CELOTO vsega obstoječega, z vsemi našimi danostmi, ne ustvarjamo več novih travm in težko rešljivih življenjskih tegob. UGLAŠEVANJE V POPOLNO je ‒ vse dokler nekega dne ne dosežemo razsvetljenosti ‒ nujen življenjski proces in namen našega bivanja. Je tudi način vračanja k Viru ali Izvoru življenja, V LASTNO SREDIŠČE. Zavedanje tega nas vedno navdihuje, plemeniti in celo pomlajuje.

Iniciacija Središča in Antisredišča je izvengalaktična iniciacija. Njuno frekvenčno valovanje izhaja iz dveh velikih primordialnih kozmičnih vibracijskih sil Stvarjenja, katerih vir se nahaja v uravnoteženih silah VEČNIH NASPROTIJ, ki nihajo v medsebojnem trenju ali pa v dopolnjevanju. Človek se kot v ZRCALNIH PODOBAH ogleduje v navideznih nasprotjih, še posebej pa v napakah drugih,  se v njih tudi prepoznava, jih razgrajuje in se uglašuje, in se tudi neopravičeno jezi nanje. Prav tako, kakor v navideznih različnostih in ločenosti sozvenita belo in črno, se tudi Galaktično Središče ali ČRVINA in njeno nasprotje Antisredišče ali BELINA medsebojno uravnovešata in dopolnjujeta v dopolnjujočih različnostih. Drug v drugem kot v ogledalu vidimo prav tisto, kar pri sebi ne želimo videti. Toda galaktične iniciacije razgrajujejo prav ta  neljuba ogledala ali teste.

Nasprotja razkrivajo drug in drugačen pol ter sestavljajo zdravo celoto, tudi moško-žensko zavezo. KO SMO CELI ‒ SMO ZACELJENI. Medsebojno se te sile nenehno privlačijo, se sestavljajo in dopolnjujejo, si tudi nasprotujejo in se izničujejo, pa tudi blažijo trenutno bolečino in neizprosno osveščajo slabo in napačno. Nasprotja so običajno le deli iste celote; delci istega Prapočela in ustvarjalnih sil Kreacije. Se zavedamo teh procesov, ki se odvijajo v vsakodnevnem življenju? Razumemo, zakaj nas nekateri ljudje privlačijo, nekateri drugi pa odbijajo? V čem vendar se skrivajo trenutna življenjska sporočila? Jih razumemo?

S kozmično (božansko) podporo nam bo ZDRUŽEVANJE NAVIDEZNIH NASPROTIJ (tudi neljubih in bolečih, pa tudi partnerskih zagat) steklo lažje ter se prizemljilo v enovitosti miru medsebojne USKLAJENOSTI ‒ v svojstveni nirvani; v akciji in počitku, v snovnem in nesnovnem ali v duhu in materiji hkrati. Procesi spreminjanja lahko po iniciaciji stečejo lahkotneje. Travmatične izkušnje in spomine bomo odpravljali še bolj zavestno in bolj učinkovito.

V vesolju se nenehno odvija veličasten proces uglaševanja nasprotij. Enako se godi tudi na Zemlji. KAKOR ZGORAJ ‒ TAKO SPODAJ. Razhajanja in spajanja tudi nam ljudem ponujajo možnosti za uspešno URAVNOVEŠANJE SAMEGA SEBE in možnosti, da se »poravnamo« s tokovi življenja ali Višjo Voljo; z življenjskimi danostmi, usodnostmi. EGO V LJUBEZNI POKLEKNE, osebna volja pa postane odmev Višje Volje (Univerzalnega Uma in kozmično-zemeljskih danosti). Prepoznajmo svoje sposobnosti, tudi tiste še skrite, pa svoje poglavitne naloge in poslanstva in vizije prihajajočega časa ter kako jih živeti v navideznih nasprotjih in težavnih odnosih.

 

III. Galaktična iniciacija – VELIKA MEDVEDKA / Osredinjanje mnogorazsežnostne zavesti in preseganje linearnega uma in časa

 

Frekvenčno valovanje ozvezdja Velike medvedke je še posebej pomembno za evropski, staroslovenski in slovanski prostor. Sibirski zdravilci-učitelji kami jih še danes zelo spoštujejo. Z vibracijami sijočega ozvezdja medveda, danes imenovanega VELIKI VOZ, IŠČEMO SEBE MED NEŠTETIMI MOŽNOSTMI in priložnostmi, ki nam jih ponuja življenje. Velike medvedke ali velikega voza na nebu ni težko najti. Po tej zvezdni skupini se najlažje orientiramo v prostoru in med zvezdami na nebu, ki se boči nad nami. Tako, kot nam svetle zvezde navideznega voza ali medveda nakazujejo, kje se nahajamo V PROSTORU IN ČASU in brezmejnem prostranstvu, tako nam tudi neslišne in komajda zaznavne vibracije njunega frekvenčnega valovanja NAKAZUJEJO ZEMLJEVID TRENUTNEGA DUHOVNEGA ISKANJA, hkrati pa podpirajo RAZUMEVANJE ŽIVLJENJSKE IGRE; da bi jo zmogli kar se da zavestno igrati in tudi uspešno popravljati maske, napake, manke …

Frekvenčno valovanje Velike medvedke zahteva OPUSTITEV VSEGA, KAR NI LJUBEZEN. Sibirski kami trdijo, da Velika medvedka »VSE VE in tudi prva izve vse«, kar velja vedeti. S čaščenjem zvezdnega medveda Sibirci opisujejo energije Vira ali Počela in zakodirane informacije VSEGA, KAR JE BILO, JE IN BO – V ENERGIJSKEM (KVANTNEM) POLJU. Nebesni medvedki pripisujejo razgaljanje in posredniško vlogo usmerjevalke človeških usod, pa PREROŠKI INTUITIVNO–TELEPATSKI VPLIV in povezovalno moč za stik z Virom življenja in Središčem (Mlečne ceste). Naše stikalo za povezovanje je naš UM, ki ga velja IZMOJSTRITI tako dobro, da bomo sposobni natančno predvideti in obvladovati vse njegove misli in vzgibe. S tem mu odvzamemo kaotično rušilno moč.

OSREDINJANJE PO OSI  ZAVESTI in povezovanje z Virom in s središčem lastne biti, je vseživljenjski proces. Obvladujmo svoj um! Naj nas priučeni ali privzgojeni miselni vzorci uma ne zasužnjujejo! Obvladovati um pomeni PREPOZNAVATI IGRO UMSKEGA maskiranja z malimi in velikimi lažmi. Ko nam bo to uspevalo, bomo lahko kar se da zavedajoče oblikovali vsebine življenja – po lastni resnicoljubni volji in zamisli. Na ta način se bomo tudi  OSREDIŠČALI V SEBI in ustvarjali prepotrebno MAGIČNO TIŠINO UMA, kjer bivata jasnina misli, pogum in moč uresničevanja.

 

IV. Galaktična iniciacija – ANDROMEDA / V nove možnosti s preseganjem zataknjenosti v kulturne in družinske vzorce

 

Pred nami je povsem nov čas. Čas naglih spreminjanj na vseh življenjskih področjih. ČAS POVSEM NOVE ZAVESTI ALI ČAS NOVE ZEMLJE, kot ga imenujejo z naravo in duhom uglašena ljudstva sveta. RAZPADA VSE, KAR NE VELJA, vse, kar ni čista bit, uglašena harmonija in moč sočutne ljubezni. Živimo in ustvarjamo čas novih možnosti in priložnosti – tako v tehnološkem kot tudi v duhovnem smislu. V turbulenci starega – odhajajočega in še neznanega novega – prihajajočega, se pogosto IZGUBLJAMO. Ne vemo, kako bi se lotili trenutnih lekcij oziroma »težav«, ki pa nam v prvi vrsti sporočajo, DA NEKAJ  DELAMO NAROBE. V oblikovanju novega pogosto izgubljamo jasnino razumevanja in usmerjanja, srčnost odzivanja, dojemanja, smiselnosti vsega … Zapustita nas pogum in volja.

Vzpostavljanje in iskanje uglašene skladnosti z našimi danostmi nas potiska V NOVE PREIZKUŠNJE, v nenadne in tudi boleče situacije, ki zahtevajo ustrezne hipne odločitve. UGLAŠEVANJE S KOZMIČNIMI IN ZEMELJSKIMI RITMI, z lastnim utripom ter poslanstvom in trenutno evolucijo in dogajanjem na Zemlji, odpira in nakazuje DRUGAČNE POTI V BLAGOZVOČJE miru in obilja ter poti skozi labirinte neznanega. Vabljeni ste v novo avanturo ali ples kozmičnih ritmov Andromede, ki življenjskemu potovanju odstira povsem novo: NOVE IZZIVE IN VIZIJE ČASA. Ponuja nam pomoč, da zaživimo kar se da osveščeno in uglašeno ter brez mukotrpne bolečine. Ples novega, ki je po svoji vsebini hkrati morda tudi že zelo staro, nas nagovarja, da uglašeno in lahkotno zaplavamo s težko doumljivim Načrtom Univerzalne Zavesti v Morje novih možnosti.

Naše osončje je del galaksije Mlečne ceste. Toda zvezda Andromeda in istoimenska galaksija Andromeda »zvenita« v povsem drugačnih izvengalaktičnih pulziranjih, obe pa nas vzpodbujata K PRESEGANJU LASTNIH ZAMEJITEV IN ZATAKNJENOSTI v rušilne čutno-miselne vsebine življenja. Visokofrekvenčno valovanje galaksije Andromede, ki se vse bolj približuje Mlečni cesti, in tudi vse močneje vpliva na življenje na Zemlji, predstavlja »svež veter« ‒ POLN VIZIJ, nenavadnih uvidov in novih idej. Ustreznejše novo iščemo v času, v katerem bivamo, ter enako pričakujemo tudi v času, ki prihaja. Za lahkotnejšo prihodnost Andromedini vibracijski darovi pomagajo IZČIŠČEVATI TISOČLETNO KARMO ali usodne danosti, s čemer se spreminjajo tudi naši ODNOSI. Poglavitna lastnost te vibracijske kvalitete oziroma iniciacije je v podpiranju iskanja novih in LJUBEZNIVEJŠIH (DUHOVNO ZRELEJŠIH) NAČINOV SOBIVANJA ter v razkrivanju in sprejemanju povsem novih ustvarjalnih vzgibov, ki lahko tudi krepko presegajo običajno. Toda novo se pričenja opazno spuščati v naš vsakdan šele, ko uspemo PRERASTI ZATAKNJENOSTI ter ovirajoče in nezadostne družinske vzorce.

 

V. Galaktična iniciacija – ALDEBARAN / Vzpostavljanje zavesti obilja ter razkošja vsepovezanosti in ustvarjalnosti

 

SREČA, MIR IN ZDRAVJE ne pridejo v človekovo bivanjskost kar same po sebi. Potrebno si jih je PRISLUŽITI. Vzpostavljanje širjav zavesti obilja in RAZKOŠJE VSEPOVEZANOSTI je zato temeljno vseživljenjsko opravilo. V širjavah zavesti vstopamo V NEMO ZNANJE UNIVERZUMA. V informacijsko energijsko POLJE. Ko smo se naučili odpirati srce in um, odstranjevati ovirajoče blokade ter cel-iti rane in samega sebe ter povezovati vse ravni telesa in duha v celoto, se v ciklu galaktičnih iniciacij lahko uspešno lotimo URESNIČEVANJA raznovrstnih vizij in ZAMISLI, ki nas popeljejo do izjemnih dosežkov in želenega BLAGOSTANJA, ki ga potrebujemo za umirjeno življenje.

Ko duhovno zorimo ter širimo svojo zavest in zavedanje v vse razsežnosti ali dimenzije bivanja, tako snovnega kot duhovnega, se v življenju kalimo in tudi skalimo. Zatem vse bolj tenkočutno spoznavamo zakonitosti življenja in ravni resničnosti; odkrivamo MAGIJO ALI ALKIMIJO SOZVOČJA z obiljem in duhovnim razkošjem odprtega uma in srca. Razprta srčna misel se lahko zelo hitro uresničuje v materialnem svetu in prežene siromaštvo (tako duhovno kot materialno) v izgnanstvo.

Vendar brez PREDANE ODPRTOSTI SRCA IN SPREJEMANJA življenjskih dogajanj ter vseh dimenzij duše, telesa in sveta, ne bo šlo. Skozi duhovno in življenjsko preobrazbo sicer stopamo postopoma. Kolikor le zmoremo in želimo. Hotenje je vzvod. Iniciacija ozvezdja Aldebaran nas pri tem podpira, ŠIRI SPOSOBNOSTI iniciantov in jih dobesedno potiska skozi ovire, ki so si jih v svojem umu postavili sami. Ne pozabimo: kar mislimo – to smo!

Na Zemlji poteka REVOLUCIJA, ki je pravzaprav EVOLUCIJA ZAVESTI IN NAČINOV RAZMIŠLJANJA. Če tej evoluciji tvorno sledimo in poskušamo razumeti sporočila trenutnih (tudi navideznih) težav in izzivov (kar so v svojem bistvu tudi vsi naši problemi!), ter ob njih čuječno razvijamo svoje sposobnosti, širjave zavedanja in duhovno širino, potem lahko PLAVAMO S TOKOVI TRENUTNOSTI, to je s svojim poslanstvom ali načrtom svojega življenja. Uglašeni pa smo tudi z dogovori duše. Z vsako rešitvijo trenutnih težav, ki so ogledala vsebin duše in umovanja, bomo bližje cilju. Bližje prebujeni zavesti potešenega miru in blagostanja. Vibracije Aldebarana nam odpirajo poti v nove svetove in še neslutene brezmejne razsežnosti lastnega duha in bitja, ki so v svoji biti vselej tudi svojstvena ogledala lastne popolnosti. V njih tudi človekova ustvarjalnost zablesti in dobi krila. Aldebaranove iniciacije nam nakazujejo pot v blagodejno polnino in TIŠINO VSEPOVEZANE ZAVESTI, SRCA IN UMA, kar je nadvse vredno izkusiti in seveda tudi trajno živeti.

 

VI. Galaktična iniciacija – LABOD / Milost resnice in lepote ter izziv iskrenosti

 

VSELEJ GOVORITI RESNICO NIKAKOR NI LAHKO. Pravzaprav je to trd oreh, saj nas dandanašnje izredno tekmovalne pridobitniške družbe in kulture dobesedno učijo zavestnega laganja in življenja z neiskreno masko. Ves čas se tudi poskušamo PRILAGAJATI ZAHTEVAM IN PRIČAKOVANJEM DRUGIH: svojih partnerjev, staršev, otrok, prijateljev, nadrejenih … A čemu? DA BI NAS SPREJELI in imeli radi!? Na ta način ZATAJUJEMO SEBE in svoje potrebe, želje, uvide in sanje. Je kompromis sploh mogoč? Globoko v nas se zato poraja jeza, vse večje nezadovoljstvo in žalost. A izražanje resnice podpira duhovno in bivanjsko Milost ter milino brez primere, čeprav so drugi ob tem morda tudi nezadovoljni z nami in nas črtijo ter se jezijo na nas.

RESNICA JE LEPOTA ŽIVLJENJA. RESNICA OSVOBAJA, pravimo. Vendar je resnica, ki jo zaznavamo, zgolj le naša resnica ‒ ZRCALO NAŠE RAVNI ZAVESTI, odmev odprtosti ali pridušene zaprtosti. Resnico, ki je sicer ena sama, kot zatrjujejo kulture sveta različnih obdobij, »VIDI IN SLIŠI« ŠELE DUHOVNO PREBUJENI, zato so v kulturah preteklosti (in sedanjosti) PRESOJALI IN ODLOČALI LE RAZSVETLJENI  (voditelji, vladarji, svečeniki …) z najširšo zavestjo, ki so zmogli videti in slišati resnično. S svojo iskrenostjo pa so ljudem odpirali pot.

Kako torej velja ravnati z naše ravni zavesti ali z naše stopničke duhovne piramide; z naše ravni resnice? Pot do resničnega vselej vodi tudi skozi lepoto skromnosti in iskrenost komunikacije, v kateri si upamo priznati, česa (še) ne zmoremo ali čemu še nismo kos. Vselej izražati Resnico je mogočen in težaven, a darežljiv IZZIV. JE DUHOVNI ZAKON ŠTEVILKA 1. Zdi se kot milina labodjega speva, ki ga ptica izpoje tik pred smrtjo (v dokončni preobrazbi in predsmrtnem resnicoljubnem spoznanju). Z resnico v očeh in s pesmijo v grlu podobno zazveni tudi človekova veličastna resnicoljubna izpoved.

 

VII. Galaktična iniciacija – DVOJČKA / Zdravljenje ločenosti in razdvojenosti ter duša dvojčica

 

Eno največjih težav ali bolje izzivov človeštva predstavlja boleča RAZDVOJENOST, ki jo pogojuje naš svet dvojnosti in nasprotij. Poraja se tudi v človekovi LOČENOSTI OD DUHOVNIH RAVNI in modrosti duše. Trpljenje ločenosti ljudi OSLEPI IN JIH OGLUŠI ter jih prepoji S STRAHOM IN DVOMOM. Tak človek vidi sebe in svet POPAČENO, zato pogosto egocentrično poveličuje svoje manke in nezrelosti, išče nesmiselna SAMOOPRAVIČILA, za svoje težave pa KRIVI DRUGE. Odcepljenost in ločenost od Vira življenjske energije, kozmičnih in duhovnih razsežnosti bitja, ljudem povzroča vrsto težav: od nezadovoljstva, nemira, nesrečnosti, rušilnih misli in čustev, napadalnosti, brezupa in brezvoljnosti, do materialnega in duhovnega siromaštva ter obolenj psihe in telesa …

Kakor starogrška mitična junaka Kastor in Poluks tudi današnji človek vztrajno išče svoj (neutelešeni) KOZMIČNI DEL DUŠE ‒ svojo »DUŠO DVOJČICO«. Svoj dopolnjujoči ali manjkajoči del. Nesmrtni Kastor, ki biva na ravneh večnosti, nenehno vabi onstran tudi smrtnega Poluksa, ki na Zemlji dozoreva v ljubezni, se vztrajno kleše in se zliva v blagodejno celoto. In le v širjavah sočutne PREBUJENE LJUBEZNI smrtnik zmore ‒ vsaj občasno, v antični zgodbi pa simbolno le pol dneva ‒ najti svoj drugi jaz, svoj manjkajoči a dopolnjujoči del, in ga sestaviti v eno; v nedeljivo celoto. POVEZOVANJE VSEH RAVNI ZAVESTI in bitja v enovito doživljanje življenja in samega sebe zmore RAZGRADITI STRUP RAZDVOJENE in razbolene ločenosti, ki vse lepo in dobro ubija na obroke, pači doživljanje resničnosti in dela ljudi nesrečne in bolne. Brez CELOVITEGA ZAVEDANJA imamo občutek, da nam nekaj temeljnega manjka. Premagovanje dvojčka v smrtnem (zemeljskem) egocentričnem bitju pa zahteva hkrati ODKRIVANJE TUDI SVOJEGA DRUGEGA (KOZMIČNEGA) POLA ALI DUŠE (DUHA, duše dvojčice). Zahteva živeti svoje življenje v radostni polnini izpolnjenosti.

 

VIII. Galaktična iniciacija – ZMAJ, KOZMIČNA KAČA ALI »KAČENOSEC« / Zdravljenje in odkrivanje krogotoka življenja in smrti, usodnih astroloških danosti (karme) ter nesmrtna zavest

 

Nebesna, rečna ali morska KAČA JE SIMBOL UNIVERZALNE ŽIVLJENJSKE (IN ŽENSKE) USTVARJALNE TER PORAJAJOČE ENERGIJE, ki prežema in se vije skozi vesolje in vse obstoječe. Pogosto kačo v starodavni mitologiji zamenja ZMAJ, ki ima lahko eno ali več glav. Te so lahko videti tudi zelo človeške in strašne. Zmaj običajno bruha ogenj ali pa se iz njegovega gobca vali zadušljivi dim. Ogenj (AGNI – kozmični ogenj po vedsko) JE SIMBOL PREOBRAZBE, saj naj bi preobrazil ali uničil vse, česar se dotakne (staro, nezrelo, nezadostno …). Kače ali zmaji so v zgodbah sveta strašljivi VARUHI ZAKLADOV in neizmernega bogastva, ki pa ga vsak človek lahko najde predvsem v sebi; v svoji razsvetljeni duši. Kače in zmaji kot nepremagljive pošasti varujejo zlato runo, zaklade Nibelungov, zlata jabolka Hesperidov ali v slovenskih pravljicah npr. zaklad v gori Bogatin. A ta zaklad lahko najde le človek S ČAROBNIM ROGOM, izdelanim iz dragocenega zlatorogovega rogovja. Zaklad odkrije in si ga lahko prisluži le tisti, ki že zveni dovršeno (simbolno v zlati barvi!); le tisti, ki je torej čistega RAZPRTEGA SRCA in jasnih, sočutnih, ljubeznivih in iskrenih misli.

Ozvezdje Zmaja se ovija okoli Malega voza. V njem sveti ena najpomembnejših zvezd ‒ zvezda Severnica, ki že tisočletja služi ljudem kot vodnica. Nekoč je bila pomembna tudi pri gradnji svetišč. Zgodbe Stvarjenja pripovedujejo, da je zmaj (ali pa kozmična kača) pomagal velikanom ‒ Titanom (mogočnim kozmičnim silam torej) graditi svet. Kaldejski zmaj z imenom TIAMAT je v mitih Stvarjenja obstajal že pred nastankom mnogoterih vesolij; pred Velikim Pokom in Zemljo. Je simbol prateme ter prvobitnega kaosa in oblikotvorne UNIVERZALNE ENERGIJE ŽIVLJENJA, iz katere se rodi svetloba (zvok) in z njo vse obstoječe; tudi sij sončnega božanstva. Zgodbe o zmaju govore O BORBI SVETLOBE IN TEME, o rojstvu svetlega iz temačnega. O smiselnosti življenja torej. Tudi današnji astrofiziki zatrjujejo, da je energija, ki je ustvarila nešteta vesolja, bila prisotna še pred Stvarjenjem vesolij in materialnih oblik. V temi se je rodila svetloba zvoka in nešteto frekvenčno-zvočnih valovanj ali vibracij. Zmaj Tiamat simbolizira tudi ŽENSKO PRVOBITNO ŽIVLJENJSKO ENERGIJO, ki je tudi lastnica »TABLIC USODE« ALI MATRIC ŽIVLJENJA.

Tako Božanstvo svetlobe kot tudi človek naj bi bila obdarjena z neštetimi božanskimi darovi, s katerimi zmoreta temo v sebi premagati in zasijati v vsej svoji mogočnosti. Človek temačno premaga v akciji ‒ v resnicoljubnem ozaveščanju in duhovnem zorenju, ki ga simbolizira tudi silen vihar Hurakan, ki je v davnih mitičnih zgodbah (starih Majev in Sibircev) RAZTREŠČIL ZLO ‒ TEMO ALI ZMAJA, nato pa ustvaril Nebo in Zemljo, zvezde, čas, kozmične in naravne cikle ter materialni svet. Človek se vedno znova vrača v prvobitno porajajočo temo ali v ZVOK ZVOKOV, da bi v sebi našel svetlobo; SVETLOBO ZVOKA. Z njo naj bi zgradil širšo zavest in dovršenost bivanja in sobivanja.

Skorajda v vseh duhovnih tradicijah našega planeta je KAČA torej simbol valujoče energije življenja, prispodoba neslišnih kozmičnih vibracijskih (energijskih) tokov, ki gradijo, oblikujejo in vzdržujejo vse obstoječe in tudi življenje na Zemlji. Toda kača, ki se ovija okoli palice in jo drži moška postava imenovana KAČENOSEC v rokah, je nekaj posebnega. Antični mit (iz Mezopotamije) O PRVEM ZDRAVILCU na Zemlji ali Kačenoscu z imenom ESKULAP ali Ofiuh, ki se bori z zmajem Tiamatom, utelešeno temo Prapočela, predstavlja božanstvo svetlobe in dobrega v kozmičnih razsežnostih in v fizičnem svetu. Ozvezdje Kačenosca, ki leži med Škorpijonom in Heraklejem, v grških mitih predstavlja torej prvega zdravilca ali zdravnika na Zemlji ter zeliščarja in velikega modreca z avreolo ali s svetim avričnim sijem okoli glave. Sam NESMRTEN ALI PREBUJEN naj bi zmogel celo OŽIVLJATI MRTVE. Pri tem naj bi mu pomagalo bajno bitje kentaver pol konj pol človek. Biti NESMRTEN v kulturah sveta pomeni biti predvsem RAZSVETLJEN (ponovno utelešenje pa zatem ni več nujno). Eskulap ALI TISTI, KI DRŽI KAČO OVITO OKOLI PALICE in obvladuje valovanje vseprisotnih energij življenja, je nekoč smrtno ranil kačo, pravijo legende. Vendar je kača spet oživela, ko je zaužila čudežno zel, ki jo je držala v gobcu. Tedaj se je modri zdravilec poučil o moči zdravilne zeli (Univerzalne življenjske energije!) in jo uspešno pričel uporabljati tudi pri zdravljenju in oživljanju ljudi.

Ker je SPOZNAL SKRIVNOST NESMRTNOSTI, je moral umreti. Pluton ‒ grški Bog mrtvih se je namreč pritožil vrhovnemu Bogu Zeusu, da tako pač ne gre. Nesmrtni so le Bogovi. In Zeus (Bog in simbol Inteligence življenja) je določil, da je SMRT ČLOVEKOVA USODA, ki se ji ni mogoče izogniti. In tudi nobeden ‒ še tako moder ‒ zdravilec ne sme oživljati ljudi, čeprav se je dokopal do velikih znanj in izjemnih moči. Tako so torej določili že antični Bogovi – simboli kozmičnih ustvarjalnih sil.

Zaradi modrosti in zaslug za človeštvo je Zeus Eskulapa dvignil med zvezde, kjer še sedaj drži v rokah kačo ovito okoli palice, kar je še danes simbol zdravljenja in sodobne medicine. Iskanje vezi z večno in nesmrtno (prebujeno vsepovezano) zavestjo je na Zemlji prisotno že vekove. Doma je v vseh kulturah in v vseh zgodovinskih obdobjih. Dotakniti se neuničljive ali nesmrtne večnosti duše, pomeni ODKRITI SVOJO BIT IN ŽIVETI LASTNO IZPOLNJENOST, kar je tudi smisel življenjskih iskanj in te iniciacije. V nas obstaja hrepenenje po doseganju razsvetljene in BREZČASNE ALI NESMRTNE CELOVITOSTI, čeprav se te želje morda ne zavedamo. Prisotna je na ravneh nadzavesti ali duše. Kačenosec simbolično povezuje vse ravni ali dimenzije resničnosti v dragocen zaklad, ki mika vsakogar, pa če si ta mik prizna ali ne. Še posebej pa so duhovni zakladi vabljivi za duhovne iskalce. Pravljični zakladi, ki jih varuje hud in čuječen zmaj, skrivajo MINLJIVO in minulo, tuzemeljsko in trenutno, ČASOVNO določeno in zamejeno ali smrtno, pa tudi BREZČASNO, duhovno, onstransko in večno ali NESMRTNO. Razumevanje esenc tega je neizbežno v izgradnji bivanjske polnine in dobrodušne sedanjosti ter v sestavljanju scenarija za boljšo prihodnost.

Kozmično-Planetarne iniciacije

 

Zemlja se skupaj z našim osončjem, ki je locirano na robu naše galaksije Mlečne ceste, giblje po vesolju. Planeti, pa Sonce in Luna našega osončja, so nam najbližji, zato je tudi njihov vpliv na zemeljsko življenje najmočnejši. Modreci različnih kultur starega in novega veka, so bili v prvi vrsti izjemni astronomi, šele zatem učitelji svojih občestev, pa svečeniki, glasbeniki in zdravilci. Vse do 17. stoletja je bilo astronomsko znanje povsod, na vseh kontinentih, zelo čislano in del splošne izobrazbe; del kvadriniuma, to je štirih povezanih znanj oziroma glavnih znanstvenih disciplin – astronomije, aritmetike, (svete) geometrije in glasbe. Ta znanja so tvorila posvečeno učenje najmodrejših, tako na univerzah, kot tudi v starodavnih misteričnih šolah. Astronomijo so morali obvladati tudi glasbeniki – zdravilci, med njimi legendarni Pitagora in Paracelzus. Nanju še danes prisegata sodobna znanost in medicina.

S 17. stoletjem se prične tovrstno enovito 4-delno znanje vse bolj zanemarjati in izgubljati v megli priseganja na lastno pamet. A le kaj tvori našo pamet? Katero znanje, katera spoznanja? V tem obdobju se prične izgubljati tudi vsepovezanost z vesoljem in Zemljo, s planeti in zvezdami. Človek je pričel prisegati le na tisto, kar je zmogel videti in otipati, in izgubljati samega sebe, svojo kozmičnost, zemeljskost in celovitost. Zataknil se je v temo ozkoglednosti in nepovezanosti. In to tavanje izven lastnega središča oziroma osrediščenosti v tukaj in tam, še vedno traja. Zato je sodobni človek tako nezadovoljen, razdvojen in boleče navezan zgolj na materialno, na vidni in slišni svet. Materialist. Od kod prihajajo vplivi za to in ono, mu ostaja skrito. Starodavne modrosti, tudi astronomske pa so bile mnogo širše, predvsem pa prisotne v mnogoterih dimenzijah resničnosti, (po ljudsko v 9.–12. dimenzijah). In te širjave so prednamcem prinašale poglobljeno zavedanje o vsem, pa spoštovanje vseh oblik življenja – tako na Zemlji, kot na Nebu. Sonce, Luna ter drugi planeti našega osončja so bili nekdaj prepoznani kot Vir mogočnih vplivov in darov z »Neba« – dobrobit vsemu, kar obstaja in biva. Pa tudi rušilni vplivi so se morali prepoznati, da bi človek vedel, kaj mu gradi ali ruši harmonijo, kaj ga podpira ali ovira.

Tri slovanske (mitične) žene – rojenice naj bi simbolično že ob rojstvu podelile ali napovedale vsakomur, kar si je v trenutku rojstva prislužil oziroma »pridelal«. Kakor so »zaukazale zvezde« – po ljudsko.

Ja, kaj pa je s svobodbo voljo? Res je, živimo na planetu svobodne volje, kjer si izbiramo svetle in temačne poti sami. Tako se nam vsaj zdi. Odločamo se lahko za to ali ono – po svoji izbiri ali volji. Toda tisto, kar lahko izbiramo, po večini ni v naši pristojnosti. Dogaja se samo po sebi; po diktatu kozmičnih ustvarjalnih sil. Pogosto se ljudje zavedamo, da se je nekaj preprosto moralo zgoditi. Toda, kakšne so le-te in kaj nam sporočajo? Pogosto se ljudje zavedamo, da se je nekaj preprosto moralo zgoditi. Le zakaj ima nekdo sposobnost slikanja ali glasbenega izražanja, nekdo je umirjen, drugi pa jezljiv, tretji praktičen, četrti pa silno neroden…

Kozmične-planetarne iniciacije nas seznanjajo s frekvenčnimi vplivi oziroma darovi s Sonca, Lune, Venere, Jupitra, Marsa, Saturna, Merkurja, Urana, Plutona in Neptuna. Človek je z vsem, kar mu prinaša življenje, v svojem bistvu sicer vedno »rojen pod srečno zvezdo«. Če kaj še ni dovolj dobro, seveda niso krivi planeti in zvezde, a je dobro, da se seznanimo z njihovimi vplivi, podporo ali nezaželjenimi učinkovanji. Tudi sodobna znanost se spet vrača nazaj k razumevanju kozmičnih in medplanetarnih vplivov na snovni in nesnovni svet. Sicer pa nam o tem na svoj poetičen način govorijo že stari miti različnih kultur našega planeta. Kozmična valovanja deujejo na vse, kar biva na Zemlji. Občutljivejši različna kozmična valovanja tudi občutijo. Če Luna lahko dvigne vodno gladino in človeka iz postelje, da se brez zavedanja giblje, ker sledi svojim nezavednih vsebinam, že mora biti za tem velika moč. Ne bodimo vendar slepi in neobčutljivi! Raje si razširimo zavedanje o nevidnih ustvarjalnih, podpirajočih ali na videz ovirajočih silah. Pa bomo zmogli lahkotneje jezditi na tokovih življenja, na komajda zaznavnih valovih Stvarjenja in vsakodnevnega ustvarjanja. Življenje je izjemen dar, ki prinaša dragoceno učenje o njegovem Namenu. O težko dojemljivi Bitnosti.

 

I. Planetarna iniciacija – ZEMLJA / Življenje v fizičnem svetu

Zemlja – plavi planet. Živimo na njej, a se vse premalo zavedamo njenih darov in njenih vibracij, ki »zvenijo« izven našega polja. Zemlja se skupaj z našim osončjem, ki se giblje na robu naše galaksije Mlečne ceste, giblje spiralno po našem vesolju. Planeti, pa Sonce in Luna našega osončja, so nam najbližji, zato je tudi njihov vpliv na zemeljsko življenje najmočnejši. Modreci različnih kultur starega in novega veka, so bili v prvi vrsti izjemni astronomi, šele zatem učitelji svojih občestev, pa svečeniki, glasbeniki in zdravilci. Vse do 17. stoletja je bilo astronomsko znanje povsod, na vseh kontinentih, zelo čislano in del splošne izobrazbe; del kvadriniuma, to je štirih povezanih znanj oziroma glavnih znanstvenih disciplin – astronomije, aritmetike, (svete) geometrije in glasbe. Ta znanja so tvorila posvečeno učenje najmodrejših, tako na univerzah, kot tudi v starodavnih misteričnih šolah. Astronomijo so morali obvladati tudi glasbeniki – zdravilci, med njimi legendarna Pitagora in Paracelzus. Nanju še danes prisegata sodobna znanost in medicina. Sicer pa tudi Zemlja zveni v svojem tonu. V svojem planetarnem zvenu, ki je nekako zakodiran v naša telesa in duha. Če se spustimo v transcendentalno zavest, lahko slišimo »peti Zemljo«, ki se vrti – skozi dan, leto, eon …

 

II. Planetarna iniciacija – LUNA in SONCE / Čiščenje čustev in misli

Tudi sodobna znanost se spet vrača nazaj k razumevanju kozmičnih in medplanetarnih vplivov na snovni in nesnovni svet. Sicer pa nam o tem na svoj poetičen način govorijo že stari miti različnih kultur našega planeta. Kozmična valovanja delujejo na vse, kar biva na Zemlji. Občutljivejši različna kozmična valovanja tudi občutijo. Če Luna lahko dvigne vodno gladino in človeka iz postelje, da se brez zavedanja giblje, ker sledi svojim nezavednih vsebinam, že mora biti za tem velika moč. Ne bodimo vendar slepi in neobčutljivi! Raje si razširimo zavedanje o nevidnih ustvarjalnih, podpirajočih ali na videz ovirajočih silah, pa bomo zmogli lahkotneje jezditi na tokovih življenja, na komajda zaznavnih valovih Stvarjenja in vsakodnevnega ustvarjanja. Življenje je izjemen dar, ki prinaša dragoceno učenje o njegovem Namenu. O težko dojemljivi Bitnosti. Sonce so naši predniki tisočletja častili v različnih svečanostih. Sonce je predstavljalo Očeta, Luna pa Mater. Brez vibracij in svetlobe obeh bi bil naš svet temačen in osiromašen. Sonce nam podarja življenjsko moč, Luna pa nas opozarja na občutke, ki jih gojimo ali skrivamo v sebi.

 

III. Planetarna iniciacija – SATURN / Poduk bolečine in sreče

Vibracije Saturna vodijo v preobrazbo; učijo nas, da je lahko bolečina največji učitelj, sreča pa njena končna postaja. Lahko bolečina in trpljenje res pripeljeta do sreče? V mnogih primerih je tako. Nesrečnost nas spreminja in kleše. Brusi nas v dragulj. Zaradi nje smo vse bližje radostnemu bivanju in cilju človekovega življenjskega potovanja – prebujeni (kozmični) zavesti. Zaradi bolečine tudi vse bolj vidimo lastne napake in manke, pa egocentrično ravnanje in zataknjenosti. Bolečina (in tudi bolezen) je zato naš najpomembnejši kažipot in opomnik, ki svari, da nekaj (še) ne delamo prav; da je treba nekaj še popraviti, dodelati, spremeniti, se morda nečemu odpreti, ali pa razumeti, ozavestiti… Dobro je poznati njene vzvode.

Kozmično-planetarna iniciacija Saturna je umeščena pred decembrski sončni obrat (na solsticij, 21. decembra), ko se končuje star kozmično-planetarni cikel in se pričenja nov cikel. Novo leto. Solsticij je najpomembnejši dan v letu. Dan poprej in dan kasneje je zaželena tišina in osredotočenost na novo ter na svoje želje in cilje. Mirit predstavlja posamezne planetarne učinke, pa tudi decembrske svečanosti ne manjka.

 

IV. Planetarna iniciacija – MERKUR / Vzpostavljanje različni
Kozmične vibracije Merkurja nas dvigujejo z dna v Nebo, iz obupa v zaupanje, iz togosti v potrebno spreminjanje – tako v sebi kot tudi v družinskih in partnerskih odnosih …

Kozmično – planetarna iniciacija Merkurja je širokopotezna. Za vibracije Merkurja velja, da segajo od dna – do Neba ali Izvornega (Božanskega). Merkur lahko v človeku na eni strani (na nižjih ravneh zavesti) podpira premetenost in tudi trgovanje z resnico in laganje, po drugi strani (na višjih ravneh zavesti) pa prebuja neštete uvide in plemenitost; svetlobo duha, najvišje, najdragocenejše… Merkurjeva iniciacija razgalja najboljše v nas in nam ponuja ocean neštetih možnosti. V eni potezi ali v enem življenju nas lahko pripelje iz blatnega dna do razsvetljenih višav; do cilja življenjskega potovanja, ki zahteva prebujenost in čuječnost na vseh ravneh bivanja. Človek postane bleščeče bel lotos, čigar seme je bilo posejano v blatu.

Če se trenutno borimo s temačnimi življenjskimi situacijami in odnosi, nam priliv Merkurjevih planetarno – frekvenčnih darov lahko prinese uvide v stvarnost. Vpogled v polje neštetih možnosti. Za tem lahko spregledamo, vidimo in razumemo bolje lastni življejnski utrip in trenutne lekcije. Vedska astronomska znanost – džotiš pravi, da je Merkurjeva podpora silno dragocena, ko iščemo bit bivanja oz. ko se iščemo. Življenje duhovnega bojevnika in iskalca, kar je vsakdo, tako postane zares vredno in izpolnjeno.

 

V. Planetarna iniciacija – VENERA / Učenje zemeljske in kozmične ljubezni

Venera je planet ljubezni. Čislana je v vseh kulturah in v vseh časih, saj si vsi želimo
pridobiti njenih darov. Iniciacija Venere je ena najlepših. Razširja nam vpogled v življenjska dogajanja. Planet Venera zasije na Nebu v dveh oblikah: kot zvezda Jutranjica in kot zvezda Večernica. Ko se pojavi na Nebu pogosto nakaže posebno astronomsko konstelacijo, tudi začetek novega plodonosnega cikla in setev. Venera vsak dan izgine iz našega vidnega polja, se izgubi oz. umre v temni noči ter se zopet rodi na Nebu. V našem življenju. Njene vibracije so blage, a izredno močne. Navdihujejo nas za lepoto in nas prebujajo. Vibracije ljubezni premikajo svet in ga urejajo ter nam širijo duha. V Venerinem ljubeznivem stanju vidimo in razumemo več ter smo prodornejši in učinkovitejši …

 

VI. Planetarna iniciacija – MARS / Transformacija bojevitosti v osebno moč

Frekvenčno valovanje iz planeta Marsa nam podarja posebno moč. Vsakdo želi biti močan, pa ne samo telesno, temveč najprej in predvsem duhovno (psihično). Zelo previdno bi morali vselej uporabljati svojo moč. Pozicija moči je lahko nevarna. Ko Marsova energija preplavlja svet in ljudi, se pogosto razbohotijo prepiri in celo vojne.
Modro velja uporabljati vibracije moči. Kako torej do osebnostne moči, ki omogoča stabilnost in ravnovesje? To je bit skoraj vseh duhovnih učenj. Človek se vse življenje oz. vsaj do razsvetljenja uči premagati svoje slabosti in egocentrična ravnanja, še posebej pa napadalnost in jezo. Valovanje planeta Marsa velja ujeti vase na pravi način in v pravšnji meri. Zelo pa lahko pomaga plašnim; tistim, ki ne upajo izraziti svoje resnice. Resnice pa so tako relativne. Šele, ko prebujeno zaživimo vse razsežnosti življenja, jo poznamo. In jo upamo tudi zagovarjati…

 

VII. Planetarna iniciacija – NEPTUN in PLUTON / Aktiviranje duhovnih darov celovitosti, ekstatičnosti, sočutja in ustvarjalnosti

Življenjsko potovanje je polno sprememb in novosti, ki jih večina težko sprejme, a so nujne za boljši jutri. V nas jih sprožajo tudi planetarne vibracije Neptuna in Plutona. Nenehno spreminjanje je edina stalnica na Zemlji in v Vesolju. Vibracije Neptuna in Plutona pomenijo po astronomskem znanju vedskega džotiša in astrologije karme vrata ali portal, ki vodi k Univerzalni lepoti in Univerzalni ljubezni – izven ega; preko meja v brezmejnost. Lahko nam prinesejo neizmerno radost, celo ekstatičnost. Te vibracije nam pomagajo videti lepoto najvišjega reda v vsem, tudi v drugih. Pravzaprav s pomočjo Neptunovih in Plutonovih frekvenčnih valovanj, ki so tudi zvok, lažje uvidimo celoto in sebe v njej. Pri tem pa je najpomembnejše vzpostavljanje uravnoteženega sprejemanja in dajanja ter vzpostavljanje sočutja do vseh življenjskih oblik. Če nam primanjkuje teh izjemnih visoko frekvenčnih darov nas lahko napadajo neutemeljeni strahovi in zaskrbljenost. Vzpostavljanje Univerzalnega sočutja do celotnega stvarstva nas opogumlja in rešuje ter vodi v globine duha …

 

VIII. Planetarna iniciacija – URAN / Lahkotneje v spremembe

Uranove vibracije nas napajajo s pogumom za potrebno spreminjanje, za novo, neznano, povsem drugačno. Dajejo nam moč za izpeljavo povsem drugačnega, tudi nenavadnega. Uranovske energije so nepredvidljive, toda močno preobrazujoče. V njihovi kopeli lažje in bolje vidimo, kaj je potrebno spremeniti in kako. Tudi znaki, ki jim vlada planet Uran (vodnarji), prinašajo v naš svet nove in izjemne vizije ter ideje. Renesančni prerok Nostradamus je zapisal, da bi bili brez Uranovih (vodnarjevih) energij še vedno v prazgodovini. V paleolitiku. Ta iniciacija je predvsem za tiste, ki si želijo ali potrebujejo podporo: za tiste, ki so se znašli pred svojim duhovnim zidom in ne znajo skozenj, za opešane in bolne, ki vedo, da so si slabo stanje pridelali z napačnim ravnanjem, a ne vedo s katerim, pa seveda v prvi vrsti za tiste, ki iščejo odgovore in nove ustvarjalne esence. Vodnarka Mirit vam bo tudi razložila, kako blažiti navale novega, nenavadnega … a dragocenega.

 

IX. Planetarna iniciacija – JUPITER / Cilj – radost in obilje

Le kdo si ne želi miru in sreče? Jupitrove planetarne vibracije nas podpirajo v (samo)uresničevanju in iskanju življenjske radosti, ki privablja tudi blagostanje vseh vrst, le-to pa omogoča lahkotnost bivanja, navdihujočo ustvarjalnost in dobre odnose … Po starovedsko se Jupiter imenuje Guru – duhovni vodja ali tisti, ki pozna univerzalne zakone. Planetarna iniciacija Jupitra (Guruja) vas po vedskem džotišu (astronomiji) vodi v najboljše obdobje življenja in vam prinaša razumevanje zakonitosti življenja. Jupiter je planet sreče za vsa bitja, ne samo za izbrance in prav
tako sodi med planete nove dobe. Čas, ki ga živimo, nas obrača v povsem novo: v radostno sobivanje, v celovitejše dojemanje življenja.