logo_Veduna
  O katedri VEDUNA
  Predstavitev katedre
Dr. Mira Omerzel - Mirit
Pranojedstvo in pranični zvok
Razmišljanja
 
Dejavnosti katedre
  Delavnice in tečaji
Program / Termini
Izkustva tečajnikov

Novosti
Aktualni dogodki
Minuli dogodki (Facebook)

  Knjige in zgoščenke
  Knjige
Zgoščenke
Naročila

  Donacije
  Nagovor
Anketa
Donatorstvo
Obrazec (MS Word)
Obrazec (PDF)


  Ansambel Vedun
  Predstavitev
Ustvarjalna izkaznica
Nosilci zvoka
   Dve novi zgoščenki

  Nega glasu in
naravno petje
  Predstavitev
Mojka Žagar
Vtisi udeležencev

Intenzivi
  Informacije
in prijave
Prijave sprejemamo po elektronski pošti na naslov:
Prijave

 

  Kdaj in kje
Vsako drugo soboto v mesecu (razen julija, avgusta in septembra) od 16.00 do 20.00 v MaxxFIT centru, Ulica Jožeta Jame 14a, Ljubljana

Cena intenziva: 80€
(60€ upokojenci, redni študentje in dijaki)

 

 

Zaradi omejenega števila udeležencev prosimo, da
se prijavite najkasneje do srede pred intenzivom.
V primeru odpovedi udeležbe vas prosimo,
da nas o tem pravočasno obvestite, da lahko vaše mesto ponudimo drugim.

Pridite v lahkih in udobnih belih oblačilih. S seboj obvezno prinesite copate, tople podloge in odeje za sedenje ali ležanje, očiščene kristale za delo (kamena strela, roza kvarc ali ametist) in majhno daritev - cvet in sadež.

 

Kozmične iniciacije
Maraton prosvetljenja
Veduna Kozmična resonanca
Transcendenca zavesti in zvoka
 
 
 

CIKEL DELAVNIC / INTENZIVOV

z duhovnimi modrostmi preteklosti in sedanjosti
ter s kozmično kirurgijo

ATLANTIDSKO-LEMURIJSKE
KOZMIČNO-ZEMELJSKE INICIACIJE

harmonije in sozvočja, ustvarjalnosti, dovršenosti in tišine

z zvočnimi kodami in kozmično kirurgijo ansambla Vedun


VEDUN 2017

 
 

a) Z duhovnimi modrostmi preteklosti in sedanjosti
ter s kozmično kirurgijo

Enoletni cikel sestavljajo mesečne delavnice (intenzivi) ali iniciacijska potovanja skozi 9 ravni zavesti in moči preobrazbe. Mira Omerzel - Mirit (dr. etno-muzikoloških znanosti, glasbenica, zdravilka–medij, kozmična kirurginja, duhovna učiteljica, pisateljica ...) oživlja starodavne duhovne modrosti različnih kultur in minulih civilizacij – od prazgodovinskih kultur, Velikih Misterijev starega Egipta, starih Majev in Indijancev, izročil Havajcev, Indonezijcev, filipinskih psihičnih ali kozmičnih kirurgov, Aboridžinov, sibirskih šamanov, starih Grkov, Keltov, Ilirov, še posebej pa Slovanov ter Staroslovencev. V študijskem letu 2017/2018 pozornostu smerja v inventuro družinskih in kolektivnih vzorcev ter utvar. Pri tem ji pomaga tudi pronicanje v staroslovenski (starosvetni) in slovanski svet, v njegove korenine in v duhovno dediščino drugih kultur. Primerjave z drugimi kulturami Mirina predavanja bogatijo in pestrijo ter omogočajo lažje razumevanje zakonitosti bivanja in duha. Skupaj pa vsa starodavna znanja s svojo veličino tudi sodobnikom odstirajo pomembna sporočila za današnji čas, načine za radostnejše in bolj harmonično življenje. Zakonitosti duhovnih učenj in vzpostavljanja blagostanja so brezčasne ali večne ter v biti povsod in v vseh časih precej enake. Mirit različna znanja povezuje v enovito spiritualno učenje. Modri so njeno učenje in pisanje (še zlasti pa njeno knjižno serijo Kozmična telepatija ali modrost onkraj misli in slišnega zvoka preteklosti za prihodnost) označili za sveto in nadvse pomembno za naš čas naglih sprememb, njo pa za medkulturno povezovalko. Na teh delavnicah ne gre le za predavanja, temveč predvsem za IZKUSTVENO DOŽIVLJANJE (IN INICIACIJE) brezčasnih duhovnih znanj in starodavnih modrosti. Na delavnicah (intenzivih) za blagozvočje in sozvočje poskrbi tudi ansambel Vedun ‒ poleg Mirit še njen sin Tine, Igor in Matjaž.

   
 

Mira Omerzel - Mirit je dr. etnomuzikoloških znanosti, zbiralka in raziskovalka predklasičnih in ljudskih glasbil (doktorirala je na temo njihovega razvoja), začetnica etno-arheo-medicinske-muzikologije na Slovenskem ter pionirka v raziskovanju razsežnosti in moči zvoka, glasbenica in duhovna učiteljica, medij za prenos življenjske energije ter zvočno-energijska terapevtka – kozmična kirurginja. Že več kot 45 let raziskuje slovensko, evropsko in svetovno glasbeno in duhovno dediščino ter se poglablja tudi v dognanja sodobne znanosti. Je varuhinja starodavnih modrosti in znanj, še posebej pa slovanske in staroslovenske tradicije ter aktivna znanstvenica in umetnica. Prav tako je tudi med prvimi v svetu, ki restavrirajo duhovne modrosti različnih kultur in z njimi povezane zvočne formule in dimenzije zvoka oziroma glasbe. Svoje zvočno poslanstvo Mirit opravlja tudi skupaj z drugimi glasbeniki ansambla Vedun (ki so tudi tečajniki njene šole - katedre Veduna). Že v predšolski dobi se je ansamblu pridružil Mirin sin Tine Omerzel Terlep, sicer diplomirani inženir strojništva, a predan glasbenik in glasbenik–terapevt, ki je zavestni duhovni iskalec že od desetega leta starosti. Je tudi medij in Mirin pomočnik ter njen naslednik pri kozmični zvočno-energijski kirurgiji. Leta 2014 se je ansamblu pridružil Igor Meglič – profesor klasične kitare. Poleti 2015 je ansambel povabil k muziciranju še akademsko glasbenico (violinistko) Polono Kuret, v letu 2017 pa je v ansambelsko služenje pristopil še Matjaž Doljak, prav tako glasbenik in magister ekonomije. Vsi so multiinstrumentalisti in pevci, ki sicer na koncertnih odrih, pa tudi na tečajih katedre Veduna, običajno predstavljajo številna redka a pozabljena glasbila različnih kultur (od 30 do 50). Kot glasbeniki-terapevti in mediji za slišno in neslišno (a vendar zaznavno) frekvenčno valovanje (ki je zvok) človeku dosegljivih dimenzij resničnosti obujajo pozabljeno starodavno svečeniško glasbeno prakso, glasbi pa vračajo nekdanje širjave, starosvetnost, prodornost in zdravilne note. Tako se z njihovim urejajočim in kirurškim zvokom plemeniti teorija, ozaveščanje, spoznavanje in harmoniziranje zakonitosti življenja.

 
   

Vabljeni ste na meddimenzionalna potovanja po različnih "svetovih" ali ravneh zavesti in lastne biti, po dimenizijah resničnosti in različnih kulturah, še posebej pa po staroslovanski dediščini, ki nas vse določa. Vsepovezana (devetstopenjska) kozmična zavest na Zemlji omogoča dojemanje bitnosti življenja, pospešeno duhovno rast, celovito in blagodejno ravnovesje, mir, preseganje siromaštva, uresničevanje želja in potreb

S SEBOJ VSELEJ PRINESITE MAJHEN DAR (CVET IN SADEŽ – SIMBOL HARMONIJE IN OBILJA) ZA SIMBOLIČNO DARITEV NA SKUPNI OLTAR PREDNIKOV, S ČIMER USIDRUJEMO SVOJE MISLI IN ŽELJE V »POLJE VSEH MOŽNOSTI«. PRIDITE OBLEČENI V BELO IN TAKO PRISPEVAJTE K SKUPINSKI SVEČANOSTI PRERAJANJA. NE POZABITE VZETI S SEBOJ TUDI KRISTALA, KI VAM JE LJUB (NAJBOLJE KVARC), DA VAM BO POMAGAL PRI PRESEGANJU OMEJITEV. S SEBOJ PRINESITE TUDI COPATE, TOPLO PODLOGO IN ODEJO ZA LEŽANJE.

 
     

b) Tematike in vsebine intenzivov 2018/2019:

ATLANTIDSKO-LEMURIJSKE KOZMIČNO-ZEMELJSKE INICIACIJE
harmonije in sozvočja, ustvarjalnosti, dovršenosti in tišine
z zvočnimi kodami in kozmično kirurgijo ansambla Vedun

V študijskem letu 2018/19 se bodo v okviru katedre Veduna prvič odvile atlantidsko - lemurijske kozmično - zemeljske iniciacije sozvočja in tišine z izjemno in skorajda neverjetno in čarobno (žal povečini pozabljeno) tehnologijo bivanja. S tehnologijo Univerzalne življenjske energije, svetlobe, zvoka, kristalov in (majevskih) kristalnih lobanj, pa mnogodimenzionalnosti in neskončnosti … Kot cilj in odgovor na človekova iskanja miru in dovršenosti. Kozmični konzorcij galaktičnih Mojstrov (vibracij) vseh časov in dimenzij naše (zemeljske) resničnosti, bo pomagal vzpostavljati ljudem dovršeno harmonijo, popolnost in sozvenenje telesa – uma – čustev – duha in življenja. Medija dr. Mira Omerzel - Mirit in njen sin Tine Omerzel Terlep bosta prevajala vibracijske darove tuzemeljskih in onstranskih svetov. Visokozvenečo frekvenčno podporo, ki jo človeštvo potrebuje za uglaševanje sebe in sveta; za čimbolj zavestno in lahkotno prehajanje v nove čase, ki so duhovno vse zahtevnejši; za urejanje sobivanja, okolice, življenja in duhovno rast. Atlantidski mit o popolnosti in blagozvočju (sozvočju) lahko namreč spet v vsakomur postane resničnost. V vsakem mitu se vedno zrcali resničnost. A je skrita in čaka na razprto zavest, ki bi bila sposobna dojeti skrivni jezik simbolov in energij. O teh prikritih skrivnostih so govorili modri v vseh časih in na vseh celinah. Ostaline mita o atlantidsko-lemurijski izjemni tehnologiji in energijsko-zvočni kirurgiji so še danes prisotne v različnih kulturah – kot vodilo in navdih. Zakaj? Ker človeka opominjajo na smisel življenja in iskanja! S kozmično - zemeljskimi iniciacijami smo zavestnejši, hitrejši, jasnejši, natančnejši, globokumnejši, prodornejši, učinkovitejši. Smo, kar v svoji biti resnično smo.

 
   
Zvrstile se bodo sledeče iniciacije:

 1. Levega očesa (uma) / 13. oktober 2018
 2. Desnega očesa (čustev) / 10. november 2018
 3. podočesa (snovnega in sveta dvojnosti) / 8. december 2018
 4. nadočesa (duhovnega in svetov onkraj) / 12. januar 2019
 5. univerzalnega sozvočja, sočutnosti in ljubeznivosti / 9. februar 2019
 6. 9-dimenzionalne svarnosti / 9. marec 2019
 7. blagozvočje galaktičnega človeka / 13. april 2019
 8. blagodejne tišine osrediščenosti / 11. maj 2019
 9. vsepolne praznine sozvenenja / 8. junij 2019

.

Legenda o atlantidski modrosti ni samo mit, temveč je skrivno posvečeno znanje, dostopno le na višjih ravneh zavesti oz. le redkim. Je znanje o popolnosti, o dovršenih dognanjih planetarnih prednikov, ki so iskali ravnovesje in harmonijo življenja ter izpolnjenost. Da bi to dosegli, so pozorno očiščevali svoje misli, čustva in telo ter kar se da zavedajoče razgrajevali ovirajoče vzorce, še zlasti v kulturi in družini pridobljene ali privzgojene, saj le-ti kratijo srečo ter onemogočajo notranji mir in blagostanje.
V izročilih različnih kultur še vedno odmevajo izjemna posvečena orodja samourejanja iz davne preteklosti. Nekatera so se dedovala iz generacije v generacijo posvečencev skozi tisočletja. Vse do današnjega časa. Med ta orodja sodi tudi atlantidska raba kristalov in majevskih kristalnih lobanj. Ponovno bomo delali z majevsko lobanjo Hunaphu (in drugimi), ki me je in nas je izbrala za svojo fuzijo visokih frekvenc Univerzalne Inteligence; za prenos frekvenčnega valovanja iz Vira življenja. Tovrstno medijstvo široko razpira zavest in zavedanje ter izničuje slabo v nas in na planetu.

 
   
 1. Iniciacija LEVEGA OČESA (UMA)
  Sobota, 13.10.2018 od 16:00-20:00

  je namenjena spoznavanju človekovih danosti in sposobnosti njegovega uma. Zakonitostim umovanja. Mojstrstvo uma je starodavna tehnologija obvladovanja misli, ki določajo človekova odzivanja – usmerjena v dobro ali pa rušilna. Očiščevanje miselnih vsebin in prepoznavanje blokad in zavor, ki smo si jih postavili v lastnem umu, ter s tem postavili temelje dogajanja v življenju, je bit človekovega potovanja. Neuglašeno ali uglašeno umovanje je izvor nesreče ali sreče. Um še ni raz-um, še manj modrost, je pa orodje za doseganje sreče in miru ter sodi v pomembne človekove danosti in darove. Toda ali ga znamo pravilno rabiti in negovati? Se mu bomo pustili voditi, čeprav ne razumemo prav, kako deluje in čemu ter nas potiho zavaja? Ko bomo njegove ukane spoznali, bosta vodilni vlogi prevzeli naša zavest in nadzavest. Velja ju izuriti in delovati z vse manj napakami. S pomočjo Kozmičnih Mojstrov in njihove »kirurgije« nam to lahko uspe.


 2. Iniciacija DESNEGA OČESA (ČUSTEV)
  Sobota, 10.11.2018 od 16:00-20:00

  Čustveni naboj je sol življenja, a ga velja opravljati prav. Iniciacija je namenjena ozaveščanju in zavestnemu razgrajevanju motečih čustvenih vsebin, čustveno miselnih vzorcev, še zlasti družinskih in kulturnih, ki se jih običajno sploh ne zavedamo, narekujejo pa življenjski tok in dogajanje v njem. Čustva nas bogatijo in dajejo našemu življenju mavrično barvitost, nekatera pa lahko naše življenje tudi grenijo, temnijo, onesrečujejo … Velja ozavestiti in odstraniti, kar nas vodi stran od srčnega sobivanja in miru. Kako čutiti in občutiti, kako se odzivati – prav to je vselej vprašanje! Energija čustev je neizmerna. Usmeriti jo velja prav! Za dobro, ne za rušenje. Usmerjena moč čustev uresničuje in razgrajuje. Starodavna lemurijska modrost pozna zanimiva in učinkovita orodja za odpravljanje tovrstnih ovir. Za samourejanje.
 3. Iniciacija PODOČESA (SNOVNEGA IN SVETA DVOJNOSTI)
  Sobota, 8.12.2018 od 16:00-20:00

  nas bo popeljala v svetove podzavesti, v svetove nezavednega, kjer se oblikujejo nevidni scenariji dogajanja v življenju. Z lemurijsko (havajsko in indijansko) tehnologijo mojstrov neslišnih vibracijskih tokov se lahko spustimo v svetove nezavednega – »v podzemlje«.V podzavesti hranimo najtrše orehe (spomine) bivanja in mnoge bolečine nesprejetega, ki po zakonih resonance ali sozvenenja v življenje pritegujejo podobno boleča izkustva. Velja ozavestiti in razgraditi, kar smo odrinili od sebe, ker se bojimo soočanja z bolečino. A prav ta nas še vedno določa, deluje na nas in priteguje, česar si ne želimo, nas moti in izničuje dobro in uglašeno … Dobro je prepoznati tisto, kar velja, tisto pa, kar ni dobro, iz življenja odsloviti. Brez motenj postanemo mogočna in neusahljiva energijska centrala (pozorno oko, Horusovo oko), ki omogoča naravnost čudežna dogajanja, hipne ozdravitve in uresničitve vizij in želja.


 4. Iniciacija NADOČESA (DUHOVNEGA IN SVETOV ONKRAJ)
  Sobota, 12.1.2019 od 16:00-20:00

  nas pelje v svetove onkraj – onkraj časa in prostora, otipljivega in vidnega. V svetove duha in duše. V nadčutno. V dimenzijah nad fizičnim se nadčutno ustvarjajo nevidne bivanjske matrice, izjemni uvidi in ideje, ki nas bogatijo, dobrodošle ustvarjalne vizije … Energijski kalupi vsega. Ti se nato izpolnjujejo in uresničujejo v otipljivem svetu. Vseživljenjska duhovna potovanja se odvijajo od iluzije, ki jo imamo za edino resnično, nazaj v resnično, ki ji pravimo iluzija … Kako prepoznati oboje? Kaj je torej resnično? In kako deluje domišljija, vizija … ? Doživljanje svetov onkraj nas bogati in razširja zavedanje ter nam ponuja spoznavanje pravljičnih svetov duše, ki niso nič manj resnični kot snovni svet. Onkraj šele postane svet zanimiv.


 5. Iniciacija UNIVERZALNEGA SOZVOČJA, SOČUTNOSTI IN LJUBEZNIVOSTI
  Sobota, 9.2.2019 od 16:00-20:00

  je središčna iniciacija, ki nas opominja, da je Univerzalna (brezpogojna) ljubezen lepilo življenja na Zemlji, pa tudi v vesolju. Sočutna ljubeznivost je odgovor na vse – toda ali res živimo ustvarjalno in navdihujočo ljubezen, ki je najpomembnejše gibalo življenja ter nenadomestljiv ustvarjalni temelj. Razumemo razlike v navidez nasprotujočem se svetu dvojnosti žensko-moških načel in dopolnjevanj, ki pogojujejo naš svet? Sozvočja nasprotij nas neizmerno obdarjajo, če znamo nasprotja in drugačnosti povezati v dovršeno enost. V celoto. Ko dosežemo celovitost, prikličemo v zavest neizmeren potencial in zaščito ter brezmejno ustvarjalnost, pravcato tantrično moč samouresničevanja. In prav to celostno združevanje je bit starodavnih tehnik, ki imajo še danes nepogrešljivo veljavo.


 6. Ansambel Vedun - Pust 2018
 7. Iniciacija 9-DIMENZIONALNE STVARNOSTI
  Sobota, 9.3.2019 od 16:00-20:00

  9 mitičnih ravni pojavnega sveta je poznanih v vseh kulturah in časih (le beli človek jih ne pozna več). To je iniciacija, ki jo le redko kdo pozna v celoti in povsem. Prinaša boljše razumevanje naših danosti in s tem tudi zanimivejše potovanje skozi še neznane svetove, ki jih pogosto opisujejo miti, legende, pravljice … Skozi svetove, ki jih imamo za neresnične, a se motimo. Resnične so. Naši planetarni predniki, tudi »lemurijski in atlantidski«, so jih dobro poznali in vedeli, kakšne dobrobiti samozavedanja nam ponujajo. Meddimenzionalna potovanja so opomnik in vodnik v širjave zavesti in duše. Simbolika števila 9, devetih dimenzij ali svetov, nas opozarja, da bivamo vselej tu v snovnem svetu in tam onkraj – hkrati. Da smo mnogodimenzionalna kozmična bitja, čigar cilj je spoznati in zaživeti vse ravni 9-dimenzionalnega obstoja. Ko nam to uspe, življenje postane neizmerno zanimivo, pestro, bogato, umirjeno, vsezavedajoče Ne bojimo se več nepričakovanega, temveč si le-tega želimo. Zato smo tudi deležni neverjetnih in dragocenih življenjskih izkustev. Vzpenjamo se po osi zavesti v višave, k cilju življenjskega potovanja in iskanja, h kristalu na vrhu lemurijsko-atlantidskega svetišča.


 8. Iniciacija BLAGOZVOČJE GALAKTIČNEGA ČLOVEKA
  Sobota, 13.4.2019 od 16:00-20:00

  nas vodi v razširjeno zavedanje vsepovezanosti vsega obstoječega, k bitnosti življenja na Zemlji. Galaktični človek davne preteklosti, tudi mitične Lemurije in Atlantide, je bil mnogo širše zavesti kot dandanašnji človek. Znal je poslušati in videti, kar mi danes ne več. In dodelal je številna čarobna svetlobno-zvočna orodja za urejanje sebe in okolja ter samorazvoj. Poznal je stvari, o katerih se dandanes večini niti ne sanja. A se je vredno spustiti v te širjave ali višave, ki nas navdihujejo, plemenitijo in osrečujejo. Če zaživimo modrost tako imenovanega galaktičnega človeka, bo svet mirnejši in lepši, in bivali bomo v polnini tišine. Človek je čudo, ki svojih čudežnih danosti sploh ne pozna … Ko bi vedel, kaj vse lahko zmore, se ne bi več čudil, temveč polno živel vse svoje danosti. Tako imenovana akustoluminiscenca , ki spreminja svetlobo v zvok, zvok pa v svetlobo prav tako sodi med človekove zmožnosti. Je njegov sijaj.

 9. Iniciacija BLAGODEJNE TIŠINE OSREDIŠČENOSTI
  Sobota, 11.5.2019 od 16:00-20:00

  ali iniciacija osrediščenosti v vsepolni tišini sodi med tista pomagala, ki človeku prinašajo sposobnost zrenja iz lastnega središča vsepovezanosti. Vsepovezanosti s seboj, z življenjem, z drugimi bitji … Osrediščeni vidi svet drugače, popolnejše, širšein predvsem - prav, nepopačeno kot večina. A tako je le, ko gledamo in poslušamo iz lastnega srčnega centra. Umirjen um, čustva, spregledani moteči vzorci, odstranjene potisnjene bolečine v podzavesti in nadčutne zaznave galaktičnega človeka 9-dimenzionalne stvarnosti narekujejo sozvočje vsega. Blagozvočje in tišino dovršenosti. In ta vsepolna tišina nima zamejitev. Je tudi neizmeren dar modrih svečenikov, šamanov, glasbenikov in zdravilcev iz preteklosti: pripadnikov legendarnih civilizacij kot so starovedska, lemurijska, atlantidska, havajska ... Procesi osredinjenja so ključi in orodja sveta, kakršnega si želimo. Zakaj pa ne? Velja se opogumiti in se spustiti v neznano ali na vrh atlantidsko-lemurijske kristalne piramide ter pri tem uporabiti tudi pradavne "super računalnike" - kristalne lobanje.

 10. Iniciacija VSEPOLNE PRAZNINE SOZVENENJA
  Sobota, 8.6.2019 od 16:00-20:00

  podarja tisto znanje in zavedanje, s katerim se vse danosti in zmožnosti medsebojno povežejo, vse predhodne iniciacije pa se združijo v magično duhovno MOČ (samo)uresničevanja. V dovršeno popolnost. V celovitost Praznine Niča, ki je hkrati vse. To nulto točko so iskali posvečenci v vseh kulturah na Zemlji. O njej še danes pripovedujejo miti in pesmi, pa seveda duhovni učitelji vseh časov in kultur: peli in učili so o Šunjati (po vedsko), Hunahpuju (po majevsko), o Nikrmani (po staroslovensko), o rajskih svetovih onkraj (po krščansko) … Zvočna valovanja našega sveta nas peljejo in pripeljejo Domov. V dom duše. Nazaj k božanskemu Izvoru. V brezmejni in čudežni svet, ki ga poznata naša duša in pozorno opazovanje. Naj bo življenje zanimivo, naravnost čudežno, magično, predvsem pa povedno. Naj se nam zbistri zavedanje in lepota sobivanja z vsemi življenjskimi oblikami na Zemlji. Tudi z živalmi, rastlinami, kamni, kristali, zvezdami, galaksijami … Kristali na vrhu lemurijsko-atlantidskih svetišč so neusahljiv pogon, perpetum mobile, eliksir nesmrtnosti, orodje za širjenje v Neznano, brezmejno. S tehnologijo kristalov lahko spreminjamo trenutnost. V njih je shranjeno (kot v sodobnih računalnikih) tudi starodavno znanje. Informacije in energijski odtisi minulih časov, kultur, prednamcev …

c) Tematike in vsebine intenzivov 2017/2018:

INVENTURA DRUŽINSKIH IN KOLEKTIVNIH VZORCEV in KIRURGIJA
ob podpori modrosti Slovanov in drugih kultur
potovanje iz nesrečnosti, bolečine in siromaštva v harmonijo, radost in blagostanje

Slabi in razdiralni družinski vzorci, navade in razvade, so zelo ovirajoči. Običajno se jih naučimo že v otroštvu. Prevzamemo jih brez razmišljanja in preverjanja, oblikujejo pa naša življenja, odzivanja in ravnanja, našo srečo in nesrečo ter odnose … Zelo težko jih je odpraviti. Pa jih je treba, saj je vredno. Kakšni so ti vzorci, kje se zrcalijo, zakaj in kako jih odpraviti – to so teme letošnjih intenzivov. Tečaje spremljajo tudi duhovne kozmične zvočno-energijske kirurgije na posamezne teme (redkost v svetovnem merilu), ki širše potekajo tudi vsak prvi in drugi četrtek v mesecu.

 
   
Vedno se nam zdi, da je starševske ljubezni premalo. Dandanes človeštvo trpi v prvi vrsti predvsem zaradi manka čuječne očetovske energije, očetove ali materine duhovne ozkosti, pomanjkanja njune pozornosti in ljubezni. Otroci se najhitreje razvijajo, kadar imajo ob sebi oba starša – ljubeča, seveda. Če pa nimajo dovolj ljubeznive pozornosti obeh staršev (ali učiteljev) in so morda za povrhu deležni še agresije (očetove ali materine), jih to zaznamuje za vse življenje. Ko otrok odraste, zavestno ali nezavedno išče tisto, kar mu manjka. Po zakonu resonance (enako privlači enako), ki je temeljni zakon življenja in bivanja, tak človek nehote priteguje k sebi podobno neljubeznive in celo nasilne sopotnike, sodelavce, partnerje, ali pa postane zrcalna podoba svojega duhovno nezrelega roditelja. Zato se velja čim prej otresti travmatičnih izkustev in mankov iz otroštva ter napraviti prostor za ljubeznivo čuječnost in pozornost do sebe in drugih; na nov način, seveda. Velja vzpostaviti v sebi širjave brezpogojne ljubezni, ki umirja duha, priteguje kvalitetnejše odnose in odganja siromaštva vseh vrst, ter učinkovito uresničuje naše želje in vizije.

Vabljeni na cikel devetih tečajev (intenzivov) katedre Veduna na to temo – za boljši jutri in tudi za boljše razumevanje dogajanja v življenju in v sebi; na tečaje za razgrajevanje pritajene bolečine in rušilnih čustev iz podzavesti, ki so nastali v odsotnosti ljubeznivega očeta (ali matere) in ob njihovih napačnih ravnanjih. Povečini se ljudje sploh ne zavedajo tovrstnih mankov – ne starši, ne otroci. Še več, večina prizadetih se le neizmerno trudi zapolniti praznino. Obstajajo načini, da odkrijemo nezavedne primanjkljaje, da razgradimo in popravimo škodo, ki se je najverjetneje dogodila že v zgodnjem otroštvu. Odvrzimo breme in se prepustimo ljubeznivejšemu in bolj radostnem bivanju. Razprimo pritajene sposobnosti in vse razsežnosti lastnega bitja.

 
   
 1. DIMENZIJE RESNIČNOSTI, DVOJNOST IN MOŠKO-ŽENSKI LOGOS
  Sobota, 14.10.2017 od 16:00-20:00

  Mirit na tovrstnem tečaju predava o ženskem in moškem logosu ali o esencah obeh spolov. Očitno še vedno zelo malo ljudi razume drugi spol: kako razmišlja, kako se odziva, kako deluje, kako čustvuje … Zaradi nepoznavanja se rodi največ težav. Dobro bi bilo torej vedeti, s čim so obdarjene ženske in s čim moški, v čem smo si podobni in v čem različni, pa bi bilo manj zagat, hude krvi in nesporazumov. Tečaj je zanimiv in poln hudomušne radosti. Končno se lahko zatem odvija polnejše zavedanje v ljudeh in igrivost sobivanja. Sledijo potrebni premiki v medsebojnih odnosih. Da bi se le dogodili na vseh področjih!


 2. ČIŠČENJE TRAVM IZ CELIČNEGA SPOMINA
  Sobota, 11.11.2017 od 16:00-20:00

  Travme iz otroštva niso zapisane samo v našem spominu in podzavesti, ampak tudi v celičnem spominu, ki je največji saboter naše sreče, saj po zakonih resonance (enako z enakim) privablja v naše življenje podobne travmatične izkušnje. Na tečaj vabimo tako novince kot tudi tiste, ki so pred leti že obiskali tečaje s podobnim naslovom, saj se ti lahko še bolj poglobijo v nezavedne ovire in jih odpravljajo. Vsi udeleženci pa bodo na tečajih razširjali svojo zavest in zavedanje o dogajanjih v življenju, o svojih zrelih in nezrelih mislih in čustvenih odzivanjih. Zanima nas, zakaj se vendar nekaj odvija tako in ne drugače? Celični beljakovinski receptorji (po dr. B. Liptonu) lovijo signale iz vesolja in jih posredujejo snovnemu svetu. Kozmične vibracije nas oblikujejo. Z njimi je določen tudi naš genetski potencial (DNK) in še mnogo več … Kozmičnim vplivom na naše telo in duha ni mogoče ubežati!
  Sicer pa so Mirini tečaji neponovljivi in vedno drugačni. Dopolnjujejo življenjska iskanja in podpirajo razpiranje duha ter v življenju vzpostavljajo nove možnosti.
 3. ZAKONITOSTI ŽIVLJENJA TER LEKCIJE V ODNOSIH
  Sobota, 9.12.2017 od 16:00-20:00

  Odnosi so poligon duhovne rasti, test naših širjav ali ozkosti, izpit tolerantnosti in ljubeznivosti …

  Mirit na tečaju pripoveduje o zakonitostih življenja in medsebojnih odnosih, predvsem o partnerskih. Odnosi so najpomembnejši poligon naših učenj. V medsebojnih razmerjih in odzivanjih odkrivamo, kje smo. Kakšna je naša toleranca in ljubeznivost do drugih in drugačnih ter tudi do nas samih.
  Na tečaju bomo preverjali moč in ljubeznivost naših odnosov. Čeprav je tema kar zahtevna, je intenziv vseeno svečan, prednovoleten, kar se da osveščen in radosten …
  Mirit in ansambel Vedun pa z nenavadnimi glasbili vselej ubirata nove in drugačne zvoke in z njimi usidrava v duše ljudi vsebine tečaja … Hkrati pa poteka tudi kozmična (dušna) zvočno-energijska kirurgija na zastavljeno temo (ta spremlja vse tečaje).


 4. ŽIVLJENJE IN SMRT, ZAVEST ALI DUŠA – TOSTRAN IN ONKRAJ
  Sobota, 13.1.2018 od 16:00-20:00

  Spoznajmo zakone življenja in sebe, svetove resničnosti in esence zavesti ali duše …

  Ko z zavestjo ali dušo prestopimo meje fizičnega (3. dimenzije), pričnemo izkušati onstransko ali svetove onkraj; višje dimenzije resničnosti in duhove sveta. Ti svetovi so nadvse vabljivi, saj nam omogočajo spoznavanje in doživljanje brezčasnega in brezmejnega; svetove zasmrtja. Delčki tostranskega in onstranskega se nato vse bolj sestavljajo v celoto. Zato tudi polnejše in vse jasneje občutimo krogotok življenja; tokove življenja in smrti. V bližini smrti in v zasmrtju spoznamo bitnost življenja.

  Našteti rodovi in modri različnih kultur ter civilizacij so se spraševali, v čem je smisel življenja? Enako se sprašujemo še dandanes. Zdi se, da smo nekako določeni z iskanjem lastnega namena. Duša ve, kar naš um še ne … Zato je vzpostavljanje vezi z (nad)dušo ali zavestjo morda naše najpomembnejše tuzemeljsko opravilo. Še več – nuja! Poznati dogovore naše duše z drugimi dušami (sebstvi), pa razumeti svojo pot (karmo), je pomembno vodilo, poučno in navdihujoče, predvsem pa orodje za potrebno zavedanje in spreminjanje ter lahkotnejše bivanje!


 5. BREZPOGOJNA LJUBEZEN DUŠE – ŽIVLJENJSKI CILJ
  Sobota, 10.2.2018 od 16:00-20:00

  Ljubezni so različne – od kaotične do brezpogojne. Čeprav mislimo, da znamo ljubiti, povečini temu ni tako. V vsakem trenutku, v vsaki situaciji, se učimo brezpogojne ljubezni duše. Toda, kaj gradi njeno dostojanstvo in kako se zrcali v odnosih?
  Le kako do ljubezni duše … ?

  Da bi razumeli dogajanja v življenju, trenutne odnose – slabe ali dobre – in morebitne zaplete in razplete, se je dobro poglobiti v bit samega sebe: v lastne zrelosti in nezrelosti, ki jih nosimo v sebi; pa v svojo dušo, to je v zavest, ki narekuje zavedanje oz. razumevanje življenja. Na 4. in 5. dimenziji ali ravni resničnosti in zavesti se dotikamo duše, ki preprosto ve in pozna našo pot in lekcije, ki so nam namenjene, ter nam prišepetava resnice o nas samih. Podarja nam ljubezen brezpogojne duše. Toda, smo sposobni slišati šepet duše in njeno pritajeno »svetovanje«? Občutimo njeno ljubezen?

   Zavest ali duša nas vleče v svetove onkraj, v višje dimenzije (nad tretjo), kot pravimo. Človek mora spoznati in zaživeti vse dimenzije bivanja. Svetovi onkraj, kjer se srečujemo z nebivanjem, z večnostjo in s smrtjo, so zares vredni naše pozornosti. V razsežnostih onkraj smo čista bitnost. Duša. Uglašeno zvenenje. Brezmejno sočutje. Ljubezen in šepetanje duše velja izslišati, da bi v fizični svet tostran lahko prineslo blagodejnost in harmonijo. Z asistenco uglašene duše lahko nato ustvarjamo najboljše v snovnem svetu in gradimo ljubeče medčloveške vezi in odnose. Zaživeti brezpogojno ljubezen duše je tudi bit in cilj prebujenih duš. Toda, ali smo res dovolj ljubeznivi? Ali vemo, kaj ljubezen sploh je? Verjemite, večina vsebin ljubezni, ki ne postavlja pogojev, ne pozna, čeprav je prepričana obratno. Poleg tega poznamo mnogo vrst ljubezni…


 6. Ansambel Vedun - Pust 2018
 7. OČIŠČEVANJE KOLEKTIVNIH VZORCEV IN UTVAR
  Sobota, 10.3.2018 od 16:00-20:00

  Od kod vse misli in odzivanja? Pogosto zaznamo, da se odzivamo razglašeno s svojo bitjo. Velja pregledati kolektivne vzorce, ki imajo nezavedno moč nad nami! Zakaj? Da se slišimo in da razumemo dogajanje v svojem življenju. Nešteto miselnih vzorcev smo sprejeli iz svoje družine in kulture, pa tudi v šolskih klopeh in v različnih izobraževalnih sistemih. Sprejeli smo jih za svoje. Pa so res naši? Običajno brez premisleka sprejmemo, kar nam ponuja ta čas in družba, ki pa je seveda še vedno v svojem razvojnem krogotoku. Nismo še prebujeni in še klešemo svoje dojemanje in odzivanje. Pogosto se počutimo ujeti. Duhovno svobodo lahko najdemo le v sebi; na svojih ravneh zavesti. Zato velja ves čas opravljati inventuro tega, kar nosimo v sebi, še posebej pa tistega, kar smo sprejeli brez razmisleka, številne zamisli, ki so postale dogme, čeprav ne temeljijo na resničnem in trenutnem niti v naši duši…


 8. NESLIŠNI (ŠABD) ZVOK, KOZMIČNA TELEPATIJA IN VEDUNOVA KIRURGIJA
  Sobota, 14.4.2018 od 16:00-20:00

  Vsi si želimo, da bi razumeli, kaj se dogaja v svetu in v ljudeh ter v nas samih. Tovrstna spoznanja je mogoče razviti z duhovnimi radarji, z nadčutnimi zaznavami. Mnogo zanimivejši in pomembnejši je tudi zvok, ki ga ne moremo slišati s fizičnimi čutili, z ušesi, temveč ga zaznamo na višjih/širših ravneh zavesti. Svet, naše misli in čustva, gradijo neslišne in komajda zaznavne frekvence, tako imenovani šabd po vedsko ali po naše – šepet. Stare civilizacije so cenile in negovale nadčutno izslišanje, ki tvori enovito polje intuicije, kozmične telepatije in kirurgije. Človek vse življenje širi in prebuja svoje duhovne sposobnosti. Zakaj? Ker življenje tako postaja mnogo zanimivejše in pestrejše. Razvijamo se v galaktičnega človeka neštetih čudovitih zmožnosti, pa če se tega zavedamo ali ne. Potujemo … Vsakdo naj bi razvil zaznavanje, s katerim bi bilo mogoče prodreti tudi v neotipljive višje dimenzije resničnosti; v svet in življenjske danosti v vsej svoji barvitosti … Vedeti nekaj vnaprej pa tudi ni slabo …

 9. PREPOZNAVANJE IN ODPRAVLJANJE DUHOVNEGA MATERIALIZMA
  Sobota, 12.5.2018 od 16:00-20:00

  Na višjih dimenzijah resničnosti se vse bolj povezujemo z Izvorom ali počelom življenja, z lastno bitnostjo. Bijemo svojevrstno bitko med materijalnim in duhovnim, med potrebami duha in telesa. Na srečo se duhovnost spet vrača v našo deželo in naš svet. Toda tudi na tem področju vlada precejšnja zmeda, ker je bila skorajda povsem prekinjena (zaradi socialistične in krščanske »logike«) predaja starodavnih (staroslovenskih) modrosti na mlajše generacije, ki so učinkoviti skrajševale ljudem pot skozi labirinte vsakodnevnih iskanj. Toda duhovni razvoj je temeljna človekova potreba in pravica. Žal se pri prebujanju v novo dobo ubadamo s kaotično in potrebam nedoraslo ponudbo najrazličnejših duhovnih znanj, ali bolje – neznanj, pa celo s t.i. duhovnim materializmom, ki narekuje predvsem zbiranje različnih informacij iz duhovnega področja, beganje sem in tja, številne stran poti, kar zaustavlja duhovni razvoj in mede razumevanje ter potrebno disciplino za napredek.

  V okviru družinskih in partnerskih zvez pa se dogajajo cele drame, ko eden zatrjuje in zagovarja eno, drugi pa drugo … Na tem tečaju (8. dimenzije naše stvarnosti), Mirit želi opozoriti na tovrstne pasti in zainteresirane popeljati na visoko zveneče ravni duše in Izvorne energije. K Viru življenjske energije, ki nas napaja…

 10. INICIACIJSKA POT V PREBUJENO ZAVEST
  Sobota, 9.6.2018 od 16:00-20:00

d) Tematike in vsebine intenzivov 2016/2017:

DUHOVNA MODROST SLOVANOV, STAROSLOVENCEV IN DRUGIH KULTUR
Staroslovenska in slovanska starosvetnost ter njuna prazgodovinska, indoevropska, starovedska, kelto-ilirska in grško-egipčanska duhovna dediščina v povezavi z modrostmi različnih kultur sveta

 I.DIM. 
 II.DIM. 
 III.DIM. 
 IV.DIM. 
 V.DIM. 
 VI.DIM. 
 VII.DIM. 
 VIII.DIM. 
 IX.DIM. 

e) ARHIV MINULIH INTENZIVOV 

Mirin nasmeh ob kozmičnih zvokih himalajske sklede (Solsticijski obred, Ljubljana, junij 2009)I. (Prva dimenzija)
Prazgodovinski duhovni temelji ter staroveška mitičnost
STVARJENJE, FIZIKA ČASA IN BIT ŽIVLJENJA

v soboto, 8.10.2016 ob 16. uri

Prazgodovinska modrost na evropskih tleh je mnogo širša in pomembnejša, kot to običajno želimo priznati. Je ogledalo modrih staroveških filozofij in subtilnih zaznav življenja, energijskih tokov ter iskanj celovitosti bivanja ali celovite zavesti. Življenje na Zemlji namreč poteka po določenih zakonitostih, ki jih misterična in okultna znanja imenujejo kozmično-zemeljska doktrina. Le-ta že stoletja in tisočletja prinaša ljudem mistične navdihe, polnino zavedanja in orodja za harmonijo in širjenje duha, hkrati pa omogoča poglobljeno spoznavanje nevidnih svetov. Prazgodovinsko šamansko potovanje se pričenja v zemeljskih votlinah ali v maternici Zemlje; v globinah človeške zavesti ali podzavesti, v katerih se zrcali kozmično‑zemeljska večnost, brezmejnost in nezamejenost človekovih sposobnosti in zmožnosti. Ko se človek zavestno poda na pot modrih in šamanov, se mora najprej povezati z Zemljo in vesoljem. To zavedanje so sicer najdlje v naš čas ohranila indijanska plemena in sibirski šamani, pa tudi Staroslovenci ter brazilski in filipinski kozmični kirurgi. Delavnica je v znamenju troedinosti SVETIH TREH KAMNOV, starosvetnega TROJAKA in staroveškega MEDVEDJEGA KLJUČA.

Legende o minulih časih, o davnih civilizacijah dovršenosti in popolnosti ohranjajo spomin na brezčasno in nesmrtno znanje, pomembno tudi za našo civilizacijo. Staroveška mitičnost in resničnost sta tudi v našem času opomnika, ki nas usmerjata k zvestobi duše, k najširši mnogodimenzionalni zavesti, ki povezuje Vir ali Izvor/Logos Stvarjenja in življenja ter fizični in duhovni svet.

II. (Druga dimenzija)
Indoevropsko in cigansko duhovno izročilo ter slovanska kultura
CELIČNI SPOMIN TER MATRICE ŽIVLJENJA

v soboto, 12.11.2016 ob 16. uri

 
   

Indoevropska dediščina je temelj modrosti starih Slovanov in Staroslovencev. Je lucidna dediščina indijskih (vedskih) ršijev, džotišev in jogijev ter tibetanskih lam. Njihova filozofija o življenju, smrti in bivanju je mnogo širša od dandanašnjega razumevanja življenjskih zakonitosti snovnega in nesnovnega. A tudi temu je sodobna znanost iz dneva v dan bližja. Človek mora spoznati in dojeti poreklo in delovanje materialnega in duhovnega sveta, da bi razumel sebe ter dogajanje v življenju in v svetu. Zavest, podzavest in nadzavest ter celični spomin človeških teles ohranjajo kode izvornega in prvobitnega. Pravzaprav se sploh ne zavedamo, da smo »zakodirani« s kozmičnimi ritmi. Ti so eliksir življenja in v celičnih beljakovinskih membranah sprožajo potrebne alkimične telesne procese. In duhovne. Očistiti in prebujati večne in brezčasne celične zapise pomeni prebujati tudi svoje speče sposobnosti in svoje še neodkrite talente ter oživljati harmonijo popolnosti; graditi in popravljati snovne kvalitete življenja. Delavnica je uglašena s simboliko moško-ženskih energij VIŠNUJEVEGA, ŠIVINEGA IN ŠAKTIJINEGA PLESA. Indoevropsko duhovno izročilo pa še živi tudi v ciganski (romski) miselnosti, v obredjih in iniciacijah »VELIKE MATERE«.

III. (Tretja dimenzija)
Slovanska starosvetnost in grška dediščina ter poklon Zemlji
ZAKONITOSTI VESOLJA, UNIVERZALNEGA IN PRVOBITNEGA V FIZIČNEM SVETU

v soboto, 10.12.2016 ob 16.uri

Poklon Zemlji in času prebuja povezanost ter enovitost zvoka in giba (muziké). V slovanski in grški duhovni tradiciji je tovrstna navezava etrskega in fizičnega izredno pomembna in tvori temelj prepoznavanja naših danosti in zvenečega Univerzuma, katerega del smo tudi sami ‒ od subkvantnih »superstrun« do velikih organizmov obstoječega. Frekvenčno valovanje, ki je tudi zvočno pulziranje, je v svoji biti prav vse, tako materialno kot duhovno, vidno in nevidno ... Frekvenčno-zvočno vibriranje sestavlja tudi žive (in nežive!) organizme ter človeška bitja. Na nas je, da (po)iščemo zlato runo ali bistvo življenja ‒ nesmrtno prebujeno zavest Izvornega Logosa ali zavest vsepovezane enosti. Da bi nam ta podvig uspel in bi našli harmonijo, srečo, zdravje in obilje, se moramo kaliti v odnosih, v navideznih nasprotjih, ki so del velike sestavljanke ali mozaika. Življenje nam je darovano, da bi presegli bolečo ločenost in razdvojenost ter doumeli in zaživeli umirjeno celovitost večnivojske ali mnogodimenzionalne resničnosti; Troedinost kozmičnega (Izvornega/božanskega), duhovnega in snovnega. Starogrška duhovna modrost, zlasti Orfejeva in Pitagorova, ki temeljita na temeljih starodavne modrosti, pa je prisotna tudi v slovenski ljudski kulturi vse tja do 2. polovice 20. stoletja. Pri Slovencih Orfej nastopi kot godec, ki se odpravi »pred pekel«, to je v skrite vsebine nezavednega in rušilnih čustveno-miselnih vzorcev, kjer tičijo številni boleči spomini in drugi saboterji sreče. Mitični godec se z izbranimi zvočnimi obrazci tako pokloni Zemlji in času. Kozmična vrata 3. dimenzije odpira APOLONOV IN ORFEJEV (GODČEV) vibracijski ključ nenehnega in večnega spreminjanja.

IV. (Četrta dimenzija)
Dogovori duš, slovansko in egipčansko duhovno učenje
ŽIVLJENJE IN SMRT, DOGOVORI DUŠ IN NESMRTNOST DUHA

v soboto, 14. 01.2017 ob 16. uri

   
 

Egipčansko skrivno in skrito mistično znanje je prav tako kot grško izročilo del staroveške filozofije, pomembne za izgradnjo evropske in slovanske duhovne kulture. Staroveške filozofije različnih pokrajin in dežel so si bile nekdaj zelo podobne, le poimenovanja so bila različna. Egipčanska in slovanska duhovnost, mitologija, znanost in umetnost pa so skoraj vse do novega veka ohranile staroveško razsvetljeno modrost o nesmrtni in večni nesnovni duši ter smislu življenjskega potovanja in zakonitostih duhovne rasti. Slovanska in egipčanska mitologija nas opominjata na prezrti in izgubljeni duhovni ali kozmični del zemeljskega bivanja, na počelo življenja, na esence in moč zavesti ali duše, na univerzalne zakonitosti vesolja v duhovnem in snovnem svetu. Na magijo življenja in smrti. Na alkimijo snovnega in nesnovnega, vidnega in nevidnega, slišnega in neslišnega, večnega in umrljivega ... Stara znanja uče o tem, da človeška duša ve vse, dogovori duš pa nas nezmotljivo vodijo skozi življenjski labirint. Zato velja prisluhniti šepetanju duše ali zavesti! Alkimija pomembnih spoznanj in učenj IV. dimenzije se odvija v simboliki slovanskega in staroslovenskega SVENTOVIDA ter egipčanskega HORUSOVEGA OČESA.

V. (Peta dimenzija)
Kelto-ilirska duhovna dediščina in Slovani
ZAKONI BREZPOGOJNE LJUBEZNI DUŠE IN SOČUTJA

v soboto, 11.02.2017 ob 16. uri

Tudi kelto-ilirsko izročilo je izšlo iz indoevropske duhovne dediščine in še starejše staroselske kulture današnjega evropskega prostora. Stoletja dedovana znanja in duhovna spoznanja so vse do našega časa ohranila občutljivost za zemeljsko in kozmično, kar se zrcali predvsem v mitih, legendah in pravljicah, pa tudi v zvočnih podobah in obrednih pesmih, v jezikovnih obrazcih in ritmih ter pisavah (runah), v številnih letnih obredjih in običajih ter v praspominu posvečenih duhovnih bojevnikov na človekovo bitnost. Vse, kar je bilo in kar se pravkar dogaja, je odtisnjeno v zavesti ali duši (nadzavesti) in celo v telesnih celicah. Vzročnost in posledičnost sta eno. Z bogato simboliko so Kelti in Iliri potomcem zapustili vredna sporočila pred nami živečih. Njihove sledi so vidne tudi v slovanski kulturi. Oboji so že pred tisočletji raziskovali univerzalno, arhetipsko, človeško, prvobitno, sozvočje ali popolnost, s časom pogojeno in brezčasno... Kar pa je zares vredno, se vselej prenaša iz veka v vek, iz roda v rod ... Vemo, kakšno silno dragoceno znanje so nam zapustili naši davni planetarni in staroslovenski predniki, da bi tudi mi zaživeli modro, mirno in predvsem bolje? Velja se spet poglobiti v ta starodavna znanja, ki nam lahko s pridom služijo še dandanes. Prednamci so namreč enako kot mi danes iskali blagostanje in popolnost ter uresničevali polnino kozmične zavesti. Prisluhnimo jim in poiščimo v sebi »sveti gral« ‒ prebujeno ali razsvetljeno povezanost vseh ravni (dimenzij) zavesti, resničnosti, bitja in bivanja. Ključ te delavnice je sončno oko BOGA BELINA ter keltska Boginja BRIGITA (Boginja domačega ognjišča).

VI. (Šesta dimenzija)
Vedsko, balijsko in staroslovansko duhovno iskanje
SVETA GEOMETRIJA ŽIVLJENJA IN OBLIK

v soboto, 11.03.2017 ob 16. uri

   
 

Sodobnik je žal že davno izgubil zavedanje o lastnem mnogodimenzionalnem bitju in pozabil starodavno znanje o meddimenzionalnem potovanju med ravnmi zavesti, med pravljičnimi svetovi večrazsežnostne resničnosti. Pozabil je prisluškovati nevidnemu in neslišnemu. Ne zna več poslušati s srcem in z notranjim ušesom. Pravljični svetovi duše so zanj žal povečini že izgubljeni, dimenzije nad fizično (ali nad 3. ravnjo) je v zadnjih stoletjih tudi hote prezrl, le tisti odprtejši in širše zavesti pa jih še vedno zaznavajo. Naše misli in čustva so zrcalo zavesti ali duha, pa veličastnih zvočnih valovanj brezmejnega in brezčasnega, neskončnega in večnega, ki ustvarja vse obstoječe. Odmev težko doumljive Inteligence življenja. Ubrana uglašenost uma in občutij nam prinaša mir in radost, obilje in nezamejeno ustvarjalnost. Zato je mojstrstvo obvladovanja uma in čustev odgovor na naša iskanja sreče. V tem morajo biti mojstri tudi vsi svečeniki in zdravilci (balijani) indoevropskega pravljičnega Balija, pa starovedski indijski ršiji in džotiši ter seveda tudi staroslovenski kresniki in balijani. V njihovih učenjih starovedska modrost živi še danes. Šesta raven nas odpira v balijsko in slovansko mavrično pestrost; h svetlobi zvoka, k pestrim simbolom svetlobe in duha. Ključ te delavnice predstavljajo (vedsko) balijski simboli svetlobe zvoka in groma ter žezlo ali kopje slovanskega Boga PERUNA ali GROMOVNIKA.

VII. (Sedma dimenzija)
Slovansko, balkansko, baltsko in vikinško duhovno bojevništvo
USTVARJALNI ZVOK, ZAVEST PREBUJANJA IN RAZSVETLJENJA

v soboto, 8.04.2017 ob 16. uri

Čudeže brezmejnega tudi v slovanskem (balkanskem) svetu oslikujejo čudesa meddimenzionalnega potovanja, pa zavest in zavedanje sedemdimenzionalne resničnosti ter kozmičnega ustvarjalnega zvoka, ki omogoča tudi naravnost neverjetno kozmično kirurgijo na Zemlji. Višjefrekvenčni zvok 7. ravni ali dimenzije zavesti in naše resničnosti je sel Univerzalnega Logosa, odmev Kozmične Inteligence življenja, komaj zaznavno šepetanje Univerzuma (šabd joga) in njihovih zakonitosti. Prisluškujemo mu v lastnih mislih, vizijah in idejah, v pesmih in gibanju, v ritmih narave in kozmičnih ciklih ... Biti osveščeni duhovni bojevnik je bilo v prvem tisočletju našega štetja velika čast in tudi odgovornost – tudi v baltskih slovanskih deželah in v vikinških združbah. Oboji so živeli po zakonitostih prednikov uglašenih z naravo. A bivanje tudi od sodobnika zahteva uglašenost ali usklajenost z utripanjem vesolja, s kozmičnimi in zemeljskimi cikli in ritmi. Tudi svetlobno abecedo (6. ravni) ustvarja višjefrekvenčni zvok VII. dimenzije, ki je orodje manifestacije ali utelešenja »vizij duše« in Vira. Svetlobno-zvočni jezik ali kopje svete geometrije (tudi THOROVO kladivo) je stikalo ali dvigalo, ki človeka dviguje na neslutene ravni bitja in bivanja ter ga zatem obogatenega spušča v občečloveški življenjski ritem ali utrip. Vrata na najvišje ravni bivanja nam odpira sedem tonov ali sedem barv mavrice - slovanska (balkanska) simbolika »sedmerega« (4 + 3), to je fizičnega sveta in Svetega Trojstva. Različnost sedmerega, kozmičnega ali prvobitnega v materialnem svetu označuje tudi podoba SEDMEROGLAVEGA ZMAJA. Zmaj je mitična podoba prvobitnosti in ustvarjalnih sil, ki jih človek lahko uporabi sebi v prid. A zmajeve energije so lahko tudi nevarne, če z njimi ne delamo prav…

VIII. (Osma dimenzija)
Sibirska in vzhodno-slovanska duhovna moč
VIR, POČELO ŽIVLJENJA IN POZABLJENO NEMO ZNANJE UNIVERZUMA

v soboto, 13.05.2017 ob 16. uri

Staroslovanska duhovna dediščina je izjemno ogledalo starosvetne modrosti, tako staroveške kot tudi prazgodovinske; zrcalo kozmično-zemeljske etike in estetike. Starosibirski slovanski modreci so podobno kot tudi druga slovanska ljudstva prisluškovali dihánju Neba (Črnemu Nebu) ali Središču galaksije (moči črvine) ter tako iskali lastno osrediščenost v Počelu in Viru življenja, izpolnjenost in navdih ter učinkovito zdraviteljsko in duhovno moč. Vse predolgo prezrta slovanska dediščina tudi v polpretekli ljudski kulturi še vedno pomni in ohranja univerzalno bitnost obstoja in večno iskanje smiselnosti življenja. Pomni univerzalne zakonitosti duha in načine povezovanja z vsemi življenjskimi oblikami na Zemlji in celo v vesolju (tudi s Soncem, Luno, z zvezdami…). Išče in pronica v smisel mnogorazsežnostnega ubranega sozvenenja s celoto. V sozvočje in blagozvočje. V tovrstnih raziskovanjih in zaznavanjih prednikov so bili izjemni tudi staroslovenski svečeniki in zdravilci. T. i. VIII. dimenzija je sel ali prenašalec Izvorne Ideje ali Logosa v frekvenčno (zvočno – svetlobno – materialno) valovanje življenja, v snovno in nesnovno. Doseganje te ravni resničnosti je bit težko doumljivih ali »božanskih« Velikih Misterijev. Logos je prvobitna ideja ali »načrt«/koda/matrica življenja in bivanja. Velikih Misterijev duše se dotikamo v lastnem umu, v središču srca in duše (zavesti), kar so prav dobro vedeli tudi naši slovanski predniki. Ključ vzpenjanja po osi zavesti ali po slovanskem svetem drevesu vse tja do vrha, kjer raste zlato jabolko (simbol razsvetljenja in končnega prebujenega spoznanja vseh ravni resničnosti in bivanja), sta brezpogojna ljubezen in tišina uma. Le-ta se lahko dogodi v navezavi z dihánjem »odprtega Neba« (Vira), pravijo vzhodni Slovani; sibirski kami ga imenujejo ČRNO NEBO. Ključ te ravni je VSEPOLNA TIŠINA PRAZNINE, Nemo Znanje Univerzuma. Dotakniti se tega Vira pomeni vedeti, videti in slišati ter ustvarjati brez omejitev.


 
   


IX. (Deveta dimenzija)
»Sanjski čas« starega veka, Slovanov in različnih kultur
VELIKI MISTERIJI ŽIVLJENJA IN USTVARJANJE S SILAMI VESOLJA IN ZEMLJE

v soboto, 10.06.2017 ob 16. uri

Staroslovensko duhovno iskanje izhaja iz staroselske, indoevropske in skupne slovanske ter staroveške filozofije življenja in brezčasne vsepovezane duhovne modrosti, ki se je v prvinah t. i. ljudske kulture minulih stoletij prebila vse do našega časa ter predstavlja svojevrstne relikvije davne kozmično-zemeljske etike in načinov uglašenega sobivanja z Zemljo in vsemi življenjskimi oblikami na njej. Starosvetno slovansko in staroslovensko znanje pomeni miroljuben, pozoren in pravcati ekološki način življenja. V staroslovenskih prežitkih preteklosti je mogoče prepoznati tisočletja dedovana spoznanja neštetih rodov modrih duhovnih vodij, zdravilcev, svečenikov-glasbenikov, nesmrtne in večne nauke ter srž iniciacijskih potovanj naših planetarnih prednikov. V njej se zrcali Troedinost ali Sveto Trojstvo (TROČAN) zemeljskega – duhovnega – kozmičnega. Kadar je to troje v mislih in dejanjih povezano, se dogajajo neobičajne in čudežne stvari, ki omogočajo sozvočje in blagozvočje vseh življenjskih danosti ter vzpostavljajo pogoje za uresničevanje želja. Časovne zataknjenosti na ta način izginejo. Odpre se portal v neskončno in brezmejno, v Polje vseh možnosti in neštetih priložnosti. Vsakdo izbira sam in sam tudi oblikuje svojo resničnost. Dobro pa je vedeti kako! Troedinost je pot in cilj človekovih iskanj, bitnosti izpolnjenega in vseobsegajočega življenjskega stila duhovno osveščenega popotnika in svetlobnega ali duhovnega bojevnika; bit prebujene vsepovezane mnogodimenzionalne zavesti razsvetljenega. Zavestno živeti Sveto Trojstvo pomeni bivati osrediščeno kozmično-zemeljsko misijo bivanja, ki edina lahko povsem poteši hrepenenje duše.

Spoznavanje in oživljanje staro-slovenskih in slovanskih naukov ter različnih kultur in dežel omogoča podoživeti veličastno izkušnjo naših davnih prednikov (še zlasti tistih živečih pred našim štetjem!). Njihovi nauki nam odstirajo t. i. »SANJSKI ČAS« prvobitnega in uravnoteženega, bližnjico na vrh svete gore ali na vrh svetega drevesa, kjer je vztrajen in duhovno odprt bojevnik obdarjen z zlatimi jabolki – to je s simboli dovršenosti, osrediščenosti in obilja. S popolnostjo. Prehoditi in ozavestiti je treba vseh IX. dimenzij, vso pot do razsvetljenega cilja, kamor nezmotljivo prav vse vodi hrepeneča duša, utelešena v fizičnem svetu. Vabljeni ste na odkrivanje in praznovanje prezrtega, na spoznavanje in izkušanje starodavnih posvečenih znanj, ki odgovarjajo na vprašanja, kdo smo in čemu smo, predvsem pa kako bivamo in kaj iščemo: želimo živeti uglašeno (harmonično) ali razglašeno (v pomanjkanju)? Ključ kozmičnih vrat iz ali na 9. raven bivanja je troedini ključ Galaktičnega Središča ali Izvornega, sozvočje duha in zemeljskega sveta – SVETO TROJSTVO, slovenski starosvetni TROČAN/TROJAK ali zdravilni TROJAK.

 
   o straneh / Katedra Veduna © 2007-2017