logo_Veduna
  O katedri VEDUNA
  Predstavitev katedre
Dr. Mira Omerzel - Mirit
Pranojedstvo in pranični zvok
Razmišljanja
 
Dejavnosti katedre
  Delavnice in tečaji
Program / Termini
Izkustva tečajnikov

Novosti
Aktualni dogodki
Minuli dogodki (Facebook)

  Knjige in zgoščenke
  Knjige
Zgoščenke
Naročila

  Donacije
  Nagovor
Čemu in kako
Donatorstvo


  Ansambel Vedun
  Predstavitev
Ustvarjalna izkaznica
Nosilci zvoka

 
Knjige in zgoščenke

 

Znižali smo cene nekaterih knjig in zgoščenk. Nove cene so:

 • Brezmejne pojoče vezi telesa in duha mehiških Majev: 15€
 • Zvočne podobe prebujene ljubezni: 17€
 • Slovansko in staroslovensko zvočno predivo: 15€
 • Slovanski melos v zvočnih podobah sveta: 15€
 • Blagozvočje grškega buzukija ...: 10€"
 • Zvočne podobe sveta in slovenske duše ...: 10€
 • - - - - - - - - - - - - - - - - -

  DVE ZGOŠČENKI
  ansambla VEDUN

  SLOVANSKO IN STAROSLOVENSKO ZVOCNO PREDIVOSLOVANSKO IN STAROSLOVENSKO ZVOČNO PREDIVO

  Video predstavitev
  Naročilo zgoščenke


  SLOVANSKI MELOS V ZVOCNIH PODOBAH SVETASLOVANSKI MELOS V ZVOČNIH PODOBAH SVETA

  Video predstavitev
  Naročilo zgoščenke
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Zgoščenka
  ansambla VEDUN

  Blagozvocje grškega buzukija...
  Video predstavitev
  Naročilo zgoščenke
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  DVD
  ansambla VEDUN

  Zvocne podobe sveta in slovenske duše...
  Video predstavitev DVD-ja
  Naročilo DVD-ja
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Oglejte si še ostale zgoščenke ansambla VEDUN

  Knjige in zgošcenke - Vedun
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  KNJIGA
  dr. Mire Omerzel - Mirit
  BREZMEJNE POJOČE VEZI TELESA IN DUHA MEHIŠKIH MAJEV


  KOZMIČNA TELEPATIJA - knjiga - BREZMEJNE POJOČE VEZI TELESA IN DUHA MEHIŠKIH MAJEV - dr. Mira Omerzel - Mirit
  Video predstavitev knjige.
  Naročilo knjige
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  KNJIGA
  dr. Mire Omerzel - Mirit
  ZVOČNE PODOBE PREBUJENE LJUBEZNI


  Zvocne podobe prebujene ljubezni
  Video predstavitev knjige
  Naročilo knjige
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Oglejte si še ostale knjige dr. Mire Omerzel - Mirit

  Knjige in zgošcenke - Vedun
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

   


    Predstavitev katedre VEDUNA

  VELIKI MISTERIJI ŽIVLJENJA, ČAROBNOST ZVOKA, KOZMIČNA ZAVEST IN MODROSTI PRETEKLOSTI

  TEČAJI IN DELAVNICE, KOZMIČNA RESONANCA IN INICIACIJE, ZVOČNO-ENERGIJSKE KIRURGIJE IN PRANIČNO - BRETARIJANSKI PROCESI

  meditacije in (samo)urejanje s kozmičnimi energijami, Mojstri Učitelji Univerzuma, z medijema Mirit in Tinetom ter ansamblom VEDUN

  Dr. Mira Omerzel - Mirit, znanstvenica, umetnica, zdravilka in energo-zvočna terapevtka, duhovna učiteljica in pisateljica, je ustanoviteljica slovansko-pitagorejske šole za razvoj zavesti in harmoniziranje z zvokom − katedre Veduna in ansambla Vedun, ansambla za staro meditativno glasbo in oživljanje spiritualnih zdravilnih zvokov kultur sveta, ki je svojstven in izjemen tudi v svetovnem merilu. Je pionirka v raziskovanju in terapevtski rabi zvoka in glasbe ter začetnica etno-arheo-medicinske muzikologije v svetu. Povezuje znanost in umetnost, duhovnost in izročilo ter modrosti preteklosti različnih kultur, teorijo in prakso. V svoji duhovni šoli s sodelavci nudi izjemna srečanja in dogodke za čas, v katerem živimo in v katerem smo deležni neštetih sprememb in naravnost čudežnih darov. Medij za prenos Univerzalne življenjske energije v snovni svet je poleg nje tudi njen sin Tine Omerzel Terlep. V njuni prisotnosti se odvija izjemna in v svetu zelo redka kozmična (pranična) kirurgija. Mira Omerzel - Mirit je medij, ki se že od leta 2000 hrani s kozmično energijo ali prano. Prva njena tovrstna doživetja in darovi pa datirajo že v leto 1994. To posebno stanje zavesti in telesa ji omogoča zaznavanje in prevajanje izjemno visokih in prodornih frekvenc, ki zmorejo razgrajevati tudi nadvse trdovratne psihofizične blokade  ter odpirajo kozmično - zemeljske portale. Vrata v Vir življenja; v Polje vseh možnosti …

  V prisotnosti Mirit in Tineta se prično odvijati tudi t.i. kozmične, galaktične in planetarne inicijacije. Ljudje z njimi prejemajo neizmerne darove neslišnih kozmičnih valovanj, ki jim pomagajo vzpostavljati ravnovesje in zdravje, širjenje zavesti, duhovno rast in potrebno ozaveščanje. Izbrani zvok je ključ, zvočna koda, ki vodi v TIŠINO − tudi ob podpori kanaliziranega zvoka ansambla Vedun (sestavljajo ga poleg vodje ansambla Mirit in drugih glasbenih sodelavcev v prvi vrsti še Tine Omerzel Terlep in Igor Meglič, ki sta tudi zvočno-energijska terapevta Mirine šole Veduna). Glasbeniki muzicirajo v t.i. šamanskem transu, čigar zvoki so zelo učinkovito urejajoči. Z njimi glasbi vračajo izgubljeno moč in starosvetno magičnost.

  Z VIŠJEDIMENZIONALNIM  ZVOKOM, PRANOJEDSTVOM IN BRETARIJANTSVOM,  V TIŠINO, V ČUDESA NOVE DOBE

  UREJANJE, DUHOVNA RAST IN PREVAJANJE KOZMIČNO-ZEMELJSKEGA VALOVANJA ALI UNIVERZALNE ŽIVLJENJSKE ENERGIJE V DUŠNI IN SNOVNI SVET

  Zvok je vse, tako vidno kot nevidno, slišno in neslišno.
  Življenje pa je alkimija frekvenc – to je sozvenenje vseh (zvočnih danosti).

  Snovni in nesnovni svet sestavljajo frekvence. Toda zvenska danost je mnogo, mnogo več. Zvok je alkimija frekvenc in njihovih energijskih valovanj, orodje za urejanje in zdravljenje subtilnih ravni duha in fizičnega telesa ter pomoč za širjenje zavesti in aktivacijo nadčutil. Na nas deluje svojevrstna magija zvoka, pa če se tega zavedamo ali ne.

  Z zvokom, sozvenenjem ali resonanco, se lahko sestavimo v harmonično celoto in uglasimo z naravnimi ritmi. Zaradi disharmonije ali osebne razglašenosti, pa lahko zbolimo. Modrosti svetovnih glasbenih tradicij povezujejo človekovo zavest z arhetipsko nezavednim in z zvočnimi vzorci nadčasovnega. Zvok pa nas povezuje tudi z Velikim Slušnim Logosom Univerzuma in Kozmično Inteligenco oziroma Zavestjo Narave, kar vse bolj odkrivata tudi subatomska (subkvantna) fizika in medicina.

  Zvok je ključ tistih vrat »duše in srca«, ki odpirajo subtilne svetove »onkraj« običajne zavesti (transcendentalne ravni bivanja) ter pospešujejo poti samorazvoja.

  Delavnice in tečaji katedre Veduna pomagajo ozaveščati in razreševati vzroke težav in nadlog, posledice
  rušilnih misli in čustev, ter ponujajo orodja za odpravo neravnovesij in bolečine v življenju ter ključe duhovne rasti. Z iniciacijami, tečaji oz. intenzivi, pa z izjemno (kozmično) svetlobno-zvočno kirurgijo ter svetlobno-zvočnimi kodami kozmične resonance, tečajniki aktivirajo (samo)urejanje in (samo)zdravljenje ter prebujajo svoje talente in speče sposobnosti. Vzpostavljajo prebujeno celovitost. Prav to je tudi bit življenjskih iskanj. Dr. znanosti in medij Mira Omerzel-Mirit je varuhinja starodavnih modrosti in znanj. Te proučuje več kot 50 let. Je avtorica številnih knjig in razprav, avdio-video nosilcev ter TV in radijskih oddaj. Mirit raziskuje pozabljene duhovne modrosti različnih kultur, še posebej pa slovansko glasbeno in duhovno izročilo. Obiskala je svečenike, zdravilce, šamane in posvečene glasbenike različnih kultur na vseh celinah in tudi delovala z njimi. Je ustanoviteljica šole Veduna in ansambla Vedun (nekdaj Trutamora Slovenica). Njeno delo nadaljuje njen sin Tine Omerzel Terlep, sicer dipl. ing. in zvočni terapevt-medij. Tudi drugi (akademski) glasbeniki ansambla Vedun so zvočno-energijski terapevti Mirine šole. Vsi delujejo tako z glasom kot tudi s številnimi (okoli 100) nenavadnimi, a povečini že pozabljenimi glasbili različnih duhovnih tradicij sveta. Tako na tečajih kot tudi s koncerti in zgoščenkami vsi skupaj s kanaliziranjem življenjske energije in spontanimi trans-zvoki zvoka uglašujejo svet.

  Mirit z lastnimi izkušnjami in poglabljanji na ravni duha širi in pojasnjuje tudi razumevanje in dimenzije izročila, tako lastnega kot tujega, pa ravni umetnosti in znanosti. Življenje samo. Z znanstvenim umom in pristopi pomaga ozaveščati in preverjati sodobna iskanja in dognanja ter teorije. Skupaj s Tinetom in glasbenimi sodelavci oživlja starosvetno modrost in njena brezčasna vodila ter jih ponuja v razmislek in rabo tudi sodobnemu človeku.

  1. KOZMIČNA ZVOČNO-ENERGIJSKA KIRURGIJA (vsak 1., 2. in 3. četrtek v mesecu)

   

  Izjemno ter v svetu redko kozmično zvočno-energijsko kirurgijo opravljata medija dr. Mira Omerzel - Mirit in dipl. ing. Tine Omerzel Terlep (ob podpori ansambla Vedun). Mirit in Tine sta medija za prevajanje Univerzalne življenjske energije v snovni svet. Za ljudi kanalizirata frekvenčno-zvočne vibracijske darove, ki jih ti za ravnovesje potrebujejo. Te prejemata iz Vira življenja, od Univerzalne Inteligence ali iz t.i. »kozmične juhe« ‒ simfonije frekvenc, lahko pa tudi s pomočjo staroslovenskega trojaka, ki ima vlogo energijskega transformatorja. Kirurgija se odvija na vseh ravneh telesa in duha, razgrajuje čustveno-miselne in energijske blokade ter posledično ureja tudi fizično telo, odstranjuje rušilne učinke stresa in nemira ter pospešuje duhovno rast, kar omogoča tudi sprejemanje jasnih misli, potrebnih uvidov in vizij za vsakodnevno življenje in ustvarjanje. Dobro se je udeležiti vsaj 4. zaporednih kirurgij.

  2. TEČAJI / INTENZIVI (vsako 2. soboto v mesecu)
  Duhovna modrost preteklosti za sedanjost, tehnologija starosvetnih kultur (zlasti slovanske) ter zavest mitične Lemurije in Atlantide (v študijskem letu 2019/2020 so intenzivi združeni s kozmičnimi iniciacijami davne Lemurije)

  Cikel tečajev tvori iniciacijsko potovanje skozi 9 ravni zavesti ter resničnosti in moči preobrazbe; spoznavanje in prakticiranje starodavnih modrosti (Indijancev, Sibircev, Havajcev, Tibetancev, Aboridžinov, Egipčanov, Grkov, Keltov, Slovanov, Indijcev, Brazilcev, Filipincev, Balijcev ...) odstira ozaveščanje zakonitosti življenja in bivanja ter ponuja tudi učinkovite načine vzpostavljanja ravnovesja, miru in obilja. Poseben poudarek pa je še zlasti na slovenski in slovanski duhovni dediščini, na pozabljenih ali prezrtih čudotvornih Misterijih življenja preteklosti - za prihodnost. Mirit in ansambel vsako leto pripravita tudi večdnevne obnovitvene tečaje v gorah in desetdnevni suhi post ob morju.

   

  3. VEDUNA KOZMIČNA RESONANCA (datumi za tečaje so posebej razpisani)

  Je večletni in večstopenjski (4 temeljne in 12 nadaljevalnih stopenj oz. iniciacij) cikel uglaševanja fizičnega telesa in etrskih teles ter zavesti ali duše z Virom življenja (s pomočjo svetlobno-zvočnih ključev ali kod). Resonanca omogoča ozaveščanje in hitro razreševanje težav, blagodejno vsepovezanost ter prevajanje urejajoče (zdravilne) življenjske energije potrebne za vzpostavljanje lastne harmonije. Tečajniki dobijo »orodje« za delo na sebi pa tudi za pomoč drugim.

  4. VEDUNA KOZMIČNE, GALAKTIČNE IN PLANETARNE  INICIACIJE (2. sobota v mesecu)
  (od študijskega leta 2018/2019 dalje so iniciacije združene z intenzivi)

   

  Iniciacije  v življenje ljudi vnašajo blagodejne frekvence oz. tiste energije in vibracije, ki jih človeštvo potrebuje za ravnovesje, samozavedanje in radost. Sami te vibracijske kvalitete težko dosegamo. Mirit in Tine kanalizirata planetarna in zvezdna frekvenčno-zvočna valovanja Plejad, Oriona, Galaktičnega Središča, Siriusa, Krijona, Dvojčka, Zmaja, Kačenosca, Laboda, Vege, Arkturiusa, Velike Medvedke, Sonca, Lune in planetov našega osončja ... Kozmične, galaktične in planetarne iniciacije so podobno kot kozmična zvočno-energijska kirurgija prav tako redkost v svetovnem merilu in so del duhovne anatomije, dopolnjujejo pa tudi kozmično-zemeljsko kirurgijo.

  5. KONCERTI IN ZGOŠČENKE ANSAMBLA VEDUN

  so umetniško-terapevtske stvaritve in svojstvena obredja, katerih zvočno-energijska preja (kanalizirana v šamanskem poltransu) pričara posebna doživetja. Ansamblovo pionirsko delo vrača glasbi svetost in prav tako sodi med svetovne redkosti. Glasbeniki-terapevti poslušalcem podarjajo urejajoče zvočne podobe in ključe, harmonije in ritme za umirjanje, kar globoko sprošča in razširja zavest. Tako koncerti kot avdio-video dela so običajno opremljena s pestrimi pojasnili in razlagami zvočnih podob dr. Mire Omerzel - Mirit (s knjižico v slovenskem in angleškem jeziku).

   

  6. KNJIGE DR. MIRE OMERZEL - MIRIT (knjižna serija Kozmična telepatija, Zvočne podobe prebujene ljubezni, Potovanje na vrh Svete gore, Vilinska nit zvočne preje …)

  V njih Mirit razgalja modrost onkraj misli in slišnega zvoka, učenost preteklosti za prihodnost. Mirit tudi s pisano besedo pojasnjuje že pozabljena znanja različnih kultur, govori o zakonitostih življenja in preživetja ter bitnosti zvoka; opisuje tudi izkušnje in preizkušnje na svojem duhovnem potovanju ter pomembna in vredna doživetja med modrimi zdravilci, svečeniki, šamani različnih ljudstev. V zgodbah, pravljicah in upesnjenih duhovnih sporočilih (tudi orakeljskih) pa tudi na umetniški in simbolen način vodi bralca skozi Velike Misterije življenja. V vseh knjigah, ki so v veliki meri pisane tudi po kozmičnem nareku (kanalizirane) avtorica ljudem v razmislek ponuja modrosti preteklosti naših planetarnih prednikov ter učenost o zakonitostih izpolnjenega in radostnega so-bivanja, ki nakazuje pot v mir in raznovrstna blagostanja.

  7. BIVALNI TEČAJI

  Bivalni tečaji (na Rogli/Slovenija in na Murtru/Hrvaška) so namenjeni globokemu sproščanju, pranojedsko - bretarijskim procesom, duhovni rasti in preurejanju. Dnevi brez običajne hrane in občasno tudi brez tekočine, v tišini in temi, pa tudi z zvokom in plesom ob zaključkih izjmenih duhovnih podvigov, so čarobni in nadvse blagodejni za naša telesa, duše in bivanje. Kanalizirani zvoki trenutnosti nas popeljejo v dušni mir. V tišino v sebi. V sozvočje z vsem. V duhovno blagostanje. Vse Vedunine dejavnosti so povezane z zvočno in kozmično kirurgijo.

     o straneh / Katedra Veduna © 2007