logo_Veduna
  O katedri VEDUNA
  Predstavitev katedre
Dr. Mira Omerzel - Mirit
Življenje brez običajne hrane (pranojedstvo)
Razmišljanja
 
Dejavnosti katedre
  Delavnice in tečaji
Program / Termini
Izkustva tečajnikov

Novosti
Aktualni dogodki
Minuli dogodki (Facebook)

  Donacije
  Nagovor
Anketa
Donatorstvo
Obrazec (MS Word)
Obrazec (PDF)


  Ansambel Vedun
  Predstavitev
Ustvarjalna izkaznica
Nosilci zvoka
   Dve novi zgoščenki

  Nega glasu in
naravno petje
  Predstavitev
Mojka Žagar
Vtisi udeležencev

 
Knjige in zgoščenke

 

DVE NOVI ZGOŠČENKI
ansambla VEDUN

SLOVANSKO IN STAROSLOVENSKO ZVOCNO PREDIVOSLOVANSKO IN STAROSLOVENSKO ZVOČNO PREDIVO

Video predstavitev
Naročilo zgoščenke


SLOVANSKI MELOS V ZVOCNIH PODOBAH SVETASLOVANSKI MELOS V ZVOČNIH PODOBAH SVETA

Video predstavitev
Naročilo zgoščenke
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zgoščenka
ansambla VEDUN.

Blagozvocje grškega buzukija...
Video predstavitev
Naročilo zgoščenke
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

DVD
ansambla VEDUN.

Zvocne podobe sveta in slovenske duše...
Video predstavitev DVD-ja.
Naročilo DVD-ja
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

KNJIGA
dr. Mire Omerzel - Mirit
POTOVANJE NA VRH SVETE GORE - Pravljica o življenjskem iskanju in prebujanju


Potovanje na vrh Svete gore
Video predstavitev knjige.
Naročilo knjige
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

KNJIGA
dr. Mire Omerzel - Mirit
BREZMEJNE POJOČE VEZI TELESA IN DUHA MEHIŠKIH MAJEV


KOZMIČNA TELEPATIJA - knjiga - BREZMEJNE POJOČE VEZI TELESA IN DUHA MEHIŠKIH MAJEV - dr. Mira Omerzel - Mirit
Video predstavitev knjige.
Naročilo knjige
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

KNJIGA
dr. Mire Omerzel - Mirit
ZVOČNE PODOBE PREBUJENE LJUBEZNI.


Zvocne podobe prebujene ljubezni
Video predstavitev knjige.
Naročilo knjige
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Knjižica in dvojna zgoščenka dr.Mire Omerzel - Mirit in ansambla Vedun.

Vilinska nit zvocne preje
Naročilo
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Oglejte si tudi ostale zgoščenke ansambla VEDUN

Knjige in zgošcenke - Vedun

 


 
Izkustva tečajnikov


MOJ VEDUNA SUHI POST
na otoku Murtru (septembra 2016) pod vodstvom dr. Mire Omerzel - Mirit in z glasbo ansambla Vedun.


Za prvi suhi post sem se odlocila, ko sem bila telesno, duševno in custveno popolnoma na tleh. Takrat sem potrebovala nekaj mocnega, da me premakne. Drugi in tretji sta se zvrstila za njim. Ko enkrat dobiš veliko vec, kot daš, in življenje spet zacne dobivati smisel, ne premišljuješ, ali se boš odrekel tistim petim litrom vode in nekaj krožnikom hrane; radost in izkušnja suhega posta sta namrec mocnejši od stvari, za katere se nam sicer zdi, da nam brez njih živeti ni – vode, hrane in besed. V casu, ko ne pijemo in ne jemo, tudi ne govorimo. Živimo v svojem svetu tišine (cetudi se lahko zgodi, da se v glavi 24 ur na dan pogovarjamo s seboj) in tako z vsemi cuti doživljamo življenje, ki se dogaja znotraj in zunaj nas, ter doživljamo duhovne razsežnosti, o katerih pred tem niti slutili nismo, da smo jih zmožni doseci.

preberi večDAROVI UMIRANJA ZA PONOVNO VSTAJENJE V ŽIVLJENJE
Moje mesečno potovanje skozi vtise in doživljanja v šoli Veduna


V prvi kirurgiji meseca marca sem se soočila s samo-destruktivnim delom. Odprla so se vrata podzavesti in zrla sem v kletne prostore svoje biti. Tam je domovala zloraba. Po tem pretanjenem vzorcu je šel zapis do zlorabe in izgube sama sebe, preko omam, spolnih razdejanj, različnih oblik begov. Boli nezavedno in nemoč ... Vse to me pelje do izkušnje prvobitne rane, čisto male mene v kriku - mami, oči kje sta? Najmočneje občutim bolečino v prsnem in grlenem predelu, neizrečeno se izraža skozi bolečino in se osvobaja.
Sem tudi v vrtincu zavedanja prehojene poti, kjer domuje obljuba - dogovor duše. Prepletata se podzavest in zavest. Dva tokova se zlivata v moje središče in me preplavljata. Ves ta razpon od pekla do nebes ima svoj namen in funkcijo. Da lahko pomagam sebi in drugim. Moje poslanstvo je kodirano znotraj celotne zgodbe. Bog te ima rad, imej se še sama, mi odzvanja.

preberi večZDRAVILNI ZVOKI ANSAMBLA VEDUN
»ŠTIRJE LETNI ČASI/ SOLSTICIJ«


Moje letošnje počitnice so bile delovne, da se je kar iskrilo. Iskrilo se je v mojem srcu in v duši, saj mi je življenje prineslo priložnost za soočanje s čustvenimi in miselnimi vzorci, kot že dolgo ne. Na plan je privrela bolečina zaradi izgube ljubljene osebe in nesprejetosti v otroštvu, potlačena jeza, občutki krivde, igranje žrtve, strahovi, kot posledica pomanjkanja starševske pozornosti. Spoznala sem, kako vse to vpliva na moje današnje odzivanje, vendar je bil to pot stik s podzavestjo močnejši, transformacija obsežnejša. V veliko podporo so mi bili zdravilni zvoki ansambla Vedun, ki so me popeljali v svet višjih frekvenc, kjer se bolečina razblini mnogo hitreje in temeljiteje kot takrat, ko nismo tako neposredno v stiku z izvorno življenjsko energijo.

preberi večHOJA PO STOPNICAH ZAVEDANJA

Odkar sem odšla iz vasi, pri desetih letih, je v meni tlela želja, da bi se vrnila med travnike in gozdove, k živalim in ljudem, ki živijo z zemljo in od zemlje, od dela svojih rok in imajo veliko ljubezni do bitij narave in okolja. Petintrideset let sem svojo tiho željo pošiljala v nebo, ko jo je Stvarnik slišal in uslišal. In zdaj se vračam v naravo, ki mi je bila zavetnica že v otroštvu. Predobro se še spomnim. Njej sem predala veliko svoje žalosti, jeze, bolečine nesprejetosti. Posrkala jo je vase in mi jo vrnila kot upanje, sočutje in voljo do življenja, za kar sem ji zelo hvaležna. Kot da je prišel čas, ko ji lahko povrnem ljubeznivost. In kot da je prišel čas, da se spomnim še nekaterih stvari, ki so še ostale, ker jih nisem hotela predati, ker bi preveč bolelo. Zapakirala sem jih v kovček, pospravila v skrite kotičke svoje duše, umolknila in pozabila nanje, kot da jih nikoli ni bilo.

preberi večOSEBNA IZKUŠNJA V ŠOLI ZA SAMOZDRAVLJENJE IN SAMORAZVOJ VEDUNA

Moja mladost ni bila taka, kot sem si želela. Starši mi zaradi svoje boleče izkušnje niso mogli dati tega, kar sem potrebovala. Dobila sem vtis, da je življenje nevarna zadeva, nekaj, česar sploh ne potrebujemo in tako ali tako nima smisla. Tudi o sebi sem imela zelo slabo mnenje. Počutila sem se krivo in odgovorno za vse, kar je slabega na svetu. Medtem ko sem skušala ugotoviti, zakaj si moram neprestano izmišljevati zgodbe in govoriti nekaj, kar ni res, da si ne bi prislužila kake nove kazni, sem preživljala dneve v naravi, prepevala in sanjala o tem, da bom nekoč spremenila svet ...

preberi večPREDAJANJE ZVOKU Izkušnja zvočnega zdravljenja in transformiranja vzorcev na Katedri Veduna

Ko sem slišala za to, da med nami živi nekdo, ki se ne hrani kot mi, me je pograbila neznosna radovednost in morala sem se prepričati na lastne oči, kako je videti to bitje, ki v sebi nosi tako nenavaden dar, da ob njem preproste in vsakomur vsakdanje reči, kot je hrana na krožniku, postanejo nebistvene za kakovostno, ljubeče bivanje. Tudi naziv etnomuzikologinja je ubrano zaigral na strune moje zvedavosti. Kmalu sem osuplo obstala na mestu, ko sem se zazrla v sanjave zelene oči dolgolase čarodejke, ki je obenem delovala tako trdno zasidrana v sedanjosti sredi svoje ljubeče plejade živalic. Ne samo, da mi je bila znana, celo sklenila sem, da je to bitje verjetno edini normalni človek, ki mi je kdaj prišel na pot. Mirit je bila spomin na to, kar lahko postanem, kar naj bi že bila. Podoba uresničenega človeka. Z nehlinjeno zvedavostjo in nejevero sem se začela udeleževati ...

preberi več

 

Vzpenjanje na vrh bosanske piramide-odpiranje kozmičnega portala med Nebom in Zemljo (Visoko, Bosna, 2007)
o straneh / Katedra Veduna © 2007